post-plaza-gent-1

Waar blijft de Apple Store Gent?

Er komt al jaren een Apple Store in het voormalige postgebouw in Gent. Maar na drie jaar wachten lijkt er nog geen schot in te zitten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

post-plaza-gentAl meer dan een jaar wordt er gespeculeerd over de locatie van de eerste Belgische Apple Store. Gent leek de meeste kans daarop te hebben en er was ook al een locatie: het voormalige Gentse postgebouw staat al meer dan vijf jaar leeg en zou een ideale locatie zijn voor de eerste Apple Store. Inmiddels lijkt Gent te worden ingehaald door kanshebber Brussel, waar de komst van een Apple Store al bevestigd is. Apple is al begonnen met de verbouwing en zoekt openlijk naar personeel. Maar hoe is ondertussen de situatie in Gent?

Apple Store Gent: hoe lang nog wachten?

Al in 2012 schreven we over plannen om een Apple Store in Gent te vestigen. En in 2013 schreven we al over de lokatie: het zou Post Plaza worden in Gent. Weer een jaar later zouden de onderhandelingen tussen exploitant MG Real Estate en Apple al zo goed als rond zijn.

post-plaza-gent-1 apple-store-gent-4

Ondertussen zijn we een jaar verder en lijkt er nog weinig schot in de zaak te zitten. Wat we wél weten is dat de exploitant mooie foto’s op de website heeft gezet, van het interieur van het voormalige postgebouw. Die hebben een Apple Store-waardige uitstraling, met veel witte pilaren, een glazen plafond en ronde bogen. Maar die inrichting is niet gemaakt door Apple zelf.

Wat we ook weten, is dat het complex eind 2015 open gaat en dat er al één huurder is: Albert Heijn gaat de complete kelderverdieping huren. Er moest speciaal een vergunning worden aangevraagd om een tien meter brede trap naar de supermarkt in de kelder te mogen uitgraven.

Schot in de zaak? Niet echt. Apple zoekt nog steeds niet naar personeel voor een Apple Store in Gent. Er zijn alleen vacatures voor divers winkelpersoneel in Brussel. De titel ‘eerste Belgische Apple Store’ gaat dan ook vrijwel zeker aan de neus van de Gentenaren voorbij.

post-plaza-gent-3

Een plattegrond op de website van MG Real Estate maakt duidelijk dat het grootste gedeelte van het gebouw nog ‘available’ is. Als enige huurder wordt Albert Heijn genoemd, maar die zit op de kelderverdieping. De mooie ruimtes op de foto’s bij dit artikel zijn nog vrij. Apple zou 1979 vierkante meter kunnen betrekken in dit historische pand. Ondertussen kunnen de Belgen wel naar een andere Apple Store gaan: in Lille is sinds een paar maanden ook een Apple Store gevestigd.

post-plaza-gent-plattegrond

Ondertussen in Nederland…

Eerder vandaag schreven we over de nieuwe Apple Store in Keulen, die in het stadscentrum wordt gevestigd. Dat leidde bij onze lezers begrijpelijkerwijze tot discussie, wanneer de volgende Nederlandse Apple Store eraan komt. Goeie vraag, waar eigenlijk nog niemand het antwoord op lijkt te weten. Na een reeks winkelopeningen (Amsterdam, Haarlem, Den Haag) is het opeens erg rustig met de verbouwing van panden. Natuurlijk ontvingen we tips over voor de hand liggende locaties zoals Utrecht (“lekker centraal”), Zwolle (“handig voor Noord-Nederland”) en Eindhoven (“daar zitten ook veel Apple-fans!”) maar concrete aanwijzingen zijn er niet, voor zover wij weten. Apple lijkt ervoor te kiezen om Apple Stores eerst in een bepaalde regio te vestigen (bijvoorbeeld de Randstad). Een zo groot mogelijke geografische spreiding lijkt niet aan de orde. Vandaar dat de nu aanwezige Apple Stores in Nederland redelijk dichtbij elkaar zitten.

Mocht je toch een locatie met zwarte schuttingen en Apple-logo’s hebben gespot: laat het ons weten!

Bedankt, tipgever @robbedoeske_007!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2015, 12:46
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple store, belgie

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.