Vouwbare iPhone

‘Hierdoor gaat het scherm van een opvouwbare iPhone lang mee’

Apple legt uit hoe ze ervoor willen zorgen dat het scherm van een flexibele iPhone niet breekt of beschadigd raakt. Ze maken daarbij gebruik van een verwarmingselement.

De afgelopen weken zien we steeds meer opvouwbare smartphones voorbij komen. Eerder presenteerden Samsung en Huawei al hun eigen opvouwbare toestellen, met een hoog prijskaartje van minimaal $2000. Je zou haast zeggen Apple’s opvouwbare iPhone onbetaalbaar wordt. Maar wat kun je dan voor dat geld verwachten? Een nieuw patent van Apple laat in ieder geval zien welke mogelijkheden ze onderzoeken. In het patent omschrijft Apple een manier waarop het scherm zo lang mogelijk mee gaat.

Verwarmingselement in opvouwbare iPhone

Bewegende onderdelen zijn vaak het meest kwetsbaar voor defecten. Het is dan ook een flinke uitdaging om ervoor te zorgen dat een buigbaar display niet beschadigd raakt en de beeldkwaliteit behouden blijft. Apple heeft voor het scharnier in ieder geval een oplossing bedacht. Als het scherm koud is, is deze minder flexibel. Een koud scherm kan bij buiging daardoor beschadigd raken. Apple omschrijft meerdere methodes om het scherm te verwarmen op de meest cruciale punten.

De eerste methode maakt gebruik van de pixels van het scherm. Door bijvoorbeeld de helderheid hoger te zetten, wordt het scherm vanzelf warm en kan deze makkelijker gebogen worden. Een andere manier is een speciaal verwarmingselement onder het scherm. Deze verwarmt het scherm en de kwetsbare onderdelen dus vanaf de onderkant. Een heel apart verwarmingselement kan er wel voor zorgen dat de iPhone een stuk dikker wordt.

Patent van opvouwbare iPhone met verwarmingselement.

Mogelijk niet snel genoeg
Een andere uitdaging die het patent benoemt, is dat het verwarmen van het scherm mogelijk niet snel genoeg gaat. Hierdoor moet je dus wachten totdat je het toestel open kan klappen, wat natuurlijk verre van ideaal is. Apple heeft het patent al in december 2017 ingediend, maar is nu pas openbaar geworden.

Apple heeft wel vaker patent voor iPhones met flexibele schermen ingediend. Al in 2016 schreven we over een patent van een buigbare iPhone. Apple onderzocht ook al een techniek voor een uitrekbaar iPhone-scherm. Of Apple ooit echt een opvouwbare iPhone gaat maken is nog steeds de vraag. In ieder geval zijn ontwerpers alvast aan de slag gegaan met concepten van opvouwbare iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2019, 18:30
Bron Bron Patent
Via Via 9to5Mac
Categorie Apple
Onderwerp patent
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.