Gerucht: ‘Apple gaat MacBook en iPad ook voorzien van OLED-scherm’

De nieuwste iPhones zijn al voorzien van een OLED-scherm, dat energiezuiniger is en diepere tinten zwart laat zien. Op de iPad en in de MacBook gebruikt Apple nog geen OLED-schermen, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Samsung zou zijn gestrikt om de OLED-schermen te maken voor de MacBook Pro en Apple's high-end tablet.

Voor het eerst OLED-scherm in MacBook en iPad

Samsung is in ieder geval de leverancier van toekomstige OLED-schermen, volgens een nieuw gerucht van de Koreaanse website The Elec. Daarnaast zouden er nog meer fabrikanten ingeschakeld kunnen worden. De OLED-schermen zullen aanvankelijk alleen in de duurdere modellen te vinden zijn, namelijk de MacBook Pro en de iPad Pro. Samsung levert ook al OLED-schermen voor de hedendaagse iPhones en zou nu grotere samples naar Apple hebben gestuurd. Ze zijn bedoeld voor toekomstige updates van de genoemde producten. De timing daarvan is nog niet bekend, al is de kans groot dat we nieuwe iPad Pro’s in het najaar gaan zien.


De bekende analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple twee nieuwe iPad Pro-modellen gaat produceren in het najaar van 2019 of begin 2020. Mogelijk zijn die al voorzien van OLED-schermen, maar Kuo heeft zich daarover nog niet geuit.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Wat de MacBook Pro betreft heeft Kuo wel een voorspelling. Hij denkt dat Apple een compleet vernieuwde MacBook Pro met een scherm tussen de 16- en 16,5-inch op de markt gaan brengen. Dat zou nog dit jaar moeten gebeuren. Ook hiervan is nog niet bekend of er mogelijk een OLED-scherm in zit. Een voor de hand liggende verbetering is een snellere processor.

MacBook Pro

Samsung is concurrent van Apple, maar kan er ook niet zonder, vooral als het om OLED-schermen gaat. Er zijn simpelweg geen andere opties. Alleen Samsung is in staat om hoge kwaliteit OLED te leveren in de aantallen die Apple nodig heeft. Als het allemaal van start gaat, zou Samsung wel eens lange tijd de enige leverancier kunnen zijn.

The Elec heeft nog geen indrukwekkend track record, dus reken er niet teveel op dat je nog dit jaar met een iPad of MacBook met OLED-scherm op schoot zit.

Afbeelding MacBook-concept door Viktor Kádár

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.