MacBook concept door Victor Kadar

Gerucht: ‘Apple gaat MacBook en iPad ook voorzien van OLED-scherm’

De nieuwste iPhones zijn al voorzien van een OLED-scherm, dat energiezuiniger is en diepere tinten zwart laat zien. Op de iPad en in de MacBook gebruikt Apple nog geen OLED-schermen, maar daar lijkt nu verandering in te komen. Samsung zou zijn gestrikt om de OLED-schermen te maken voor de MacBook Pro en Apple's high-end tablet.

Voor het eerst OLED-scherm in MacBook en iPad

Samsung is in ieder geval de leverancier van toekomstige OLED-schermen, volgens een nieuw gerucht van de Koreaanse website The Elec. Daarnaast zouden er nog meer fabrikanten ingeschakeld kunnen worden. De OLED-schermen zullen aanvankelijk alleen in de duurdere modellen te vinden zijn, namelijk de MacBook Pro en de iPad Pro. Samsung levert ook al OLED-schermen voor de hedendaagse iPhones en zou nu grotere samples naar Apple hebben gestuurd. Ze zijn bedoeld voor toekomstige updates van de genoemde producten. De timing daarvan is nog niet bekend, al is de kans groot dat we nieuwe iPad Pro’s in het najaar gaan zien.


De bekende analist Ming-Chi Kuo voorspelt dat Apple twee nieuwe iPad Pro-modellen gaat produceren in het najaar van 2019 of begin 2020. Mogelijk zijn die al voorzien van OLED-schermen, maar Kuo heeft zich daarover nog niet geuit.

Wat de MacBook Pro betreft heeft Kuo wel een voorspelling. Hij denkt dat Apple een compleet vernieuwde MacBook Pro met een scherm tussen de 16- en 16,5-inch op de markt gaan brengen. Dat zou nog dit jaar moeten gebeuren. Ook hiervan is nog niet bekend of er mogelijk een OLED-scherm in zit. Een voor de hand liggende verbetering is een snellere processor.

MacBook Pro

Samsung is concurrent van Apple, maar kan er ook niet zonder, vooral als het om OLED-schermen gaat. Er zijn simpelweg geen andere opties. Alleen Samsung is in staat om hoge kwaliteit OLED te leveren in de aantallen die Apple nodig heeft. Als het allemaal van start gaat, zou Samsung wel eens lange tijd de enige leverancier kunnen zijn.

The Elec heeft nog geen indrukwekkend track record, dus reken er niet teveel op dat je nog dit jaar met een iPad of MacBook met OLED-scherm op schoot zit.

Afbeelding MacBook-concept door Viktor Kádár

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De 2021-modellen zijn er in 14- en 16-inch en voorzien van de M1 Pro-chip of de nog krachtiger M1 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Ook hebben deze modellen een gloednieuw design en miniLED-display. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.