Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts
HomePod zwart

Wanneer komt de nieuwe grotere HomePod uit? Dit is wat we nu weten

Volgens meerdere bronnen werkt Apple aan een nieuwe grotere HomePod. Maar wanneer verschijnt deze HomePod 2 (of HomePod Max)? Dit is wat we weten over de release van een nieuwe grotere HomePod 2.

In 2018 bracht Apple de eerste HomePod uit, gevolgd door de HomePod mini in 2020. Maar in het voorjaar van 2021 stopte Apple weer met de grote HomePod, om vervolgens alleen door te gaan met de kleine variant. De reden? De grote HomePod was te duur en sloeg niet aan, terwijl de kleinere versie het een stuk beter deed. Maar het lijkt erop dat Apple de grotere HomePod toch weer terug gaat brengen, want de afgelopen tijd zijn daar al meerdere berichten over geweest. Ook over de release van de grote HomePod 2.0 is al het één en ander gezegd en dit is wanneer je hem kan verwachten.

Release nieuwe grote HomePod 2 in 2023 verwacht

Al in juni 2022 schreven we dat Apple in 2023 plannen heeft voor een nieuwe HomePod. Analist Ming-Chi Kuo zei dat Apple uiterlijk in het eerste kwartaal van 2023 een nieuwe HomePod met S8-chip uit zou gaan brengen. Onlangs herhaalde Mark Gurman van Bloomberg dat Apple voor 2023 nog steeds een nieuwe grote HomePod op de planning heeft. Het zou kunnen dat dit model al relatief snel verschijnt, bijvoorbeeld tijdens een event in het voorjaar. Of komt de nieuwe grote HomePod nog sneller dan we dachten?

In een tweet zegt Gurman dat de “volgende HomePod ook vrij snel moet komen”. Dit volgt op het nieuws dat Apple op dinsdag 17 januari, vandaag dus, een nieuw product gaat aankondigen. Of dit inderdaad de nieuwe HomePod is, valt nog te betwijfelen. Het lijkt logischer dat Apple de nieuwe MacBook Pro met M2 Pro/Max-chip gaat aankondigen.

Bekijk ook

Praat mee over Apple's eerste aankondigingen van 2023 (met samenvatting van al het nieuws)

Apple heeft in januari meerdere nieuwe producten aangekondigd: een nieuwe MacBook Pro's en Mac mini's met M2-chip en een nieuwe HomePod! Wat vind jij van deze allereerste productaankondiging van 2023? Had je meer verwacht of was dit nou juist het product waar je op zat te wachten? Lees hier ook een samenvatting van de aankondigingen.

De nieuwe grotere HomePod 2 wordt, zo lijkt het, een directe opvolger van de originele speaker. De belangrijkste kenmerken zijn een nieuwe chip (S8-chip uit de Apple Watch Series 8, in plaats van de A8-chip in de eerste HomePod), een vernieuwd display bovenop en een lagere prijs. Wat die prijs dan wordt, is nog niet bekend. Het display zou bijvoorbeeld meer informatie kunnen tonen, al kan Apple er ook voor kiezen om het schermpje simpelweg gelijk te trekken met die van de HomePod mini. Daarbij zijn de plus- en min-toetsen bijvoorbeeld altijd zichtbaar.

Het is onwaarschijnlijk dat Apple op korte termijn een nieuwe HomePod mini uit gaat brengen. De HomePod mini is afgelopen december nog in een aantal nieuwe landen uitgebracht en staat voor later dit voorjaar nog op de planning in Denemarken, zo is te lezen op Apple’s eigen website. Het gaat daarbij om het huidige model uit 2020, dus een nieuwe versie van de HomePod mini verwachten we op z’n vroegst dit najaar.

Lees ook ons artikel met alle nieuwe verwachte Apple-producten van 2023.

Bekijk ook

Apple-producten in 2023: dit heeft Apple allemaal uitgebracht

Welke producten heeft Apple in 2023 allemaal uitgebracht? In dit overzicht lees je precies wat er van Apple allemaal verschenen is dit jaar, lees je de belangrijkste details en welke producten doorgeschoven zijn naar volgend jaar.

HomePod

Alle belangrijke artikelen over de Apple HomePod onder handbereik. Apple heeft momenteel twee modellen in het assortiment: de kleinere HomePod mini en de grotere HomePod (2e generatie, 2023). De beste tips, gidsen en wat je moet weten over deze slimme speaker, bedoeld voor het luisteren van muziek, het geven van spraakopdrachten met Siri en het bedienen van je smart home. De HomePod fungeert ook als woninghub voor HomeKit en is geschikt als Thread Border Router.

HomePod

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.