iPhone X reclamefilmpje quiz

Nieuw iPhone-reclamefilmpje: stel dat je leven een quiz is…

Apple heeft een nieuw reclamespotje over de iPhone X uitgebracht, die duidelijk afwijkt van de gebruikelijke reclames. Om te beginnen duurt 'ie maar liefst 100 seconden.

Kennisquiz
Stel je voor dat je deelneemt aan een kennisquiz en de hoofdprijs kunt winnen als je het wachtwoord van je bankaccount weet. De nieuwste clip van Apple probeert je met de slogan ‘Your face is your password’ duidelijk te maken dat er Face ID gezichtsherkenning in de iPhone X zit. Het filmpje doet denken aan een mini-speelfilm, met als boodschap:

Remembering your password doesn’t have to feel like a memory challenge. With Face ID on iPhone X, your face is your password.


Het filmpje met de titel ‘Memory’ laat zien hoe je gezicht een wachtwoord kan vervangen bij het inloggen op apps en websites. Het lijkt op een spelshow, waarbij een man allerlei moeilijke kennisvragen moet beantwoorden. De quizmaster vraagt hem om het wachtwoord van zijn online bankaccount te herinneren, die hij dezelfde ochtend nog heeft gemaakt. De man heeft moeite om het wachtwoord te herinneren, maar dan heeft hij de oplossing: zijn iPhone X met Face ID! De iPhone voert het wachtwoord automatisch in en de man wint de quiz. Maar dan gebeurt er iets onverwachts…

Memory reclamefilmpje

‘Memory’ is een wat langer reclamefilmpje dan we gewend zijn. Wel zijn er regelmatig filmpjes geweest waarin de functies van de iPhone X worden bejubeld, zoals Animoji, de portretbelichting en Face ID. Deze nieuwe video zal op sociale media en televisie te zien zijn – maar waarschijnlijk niet in Nederland. Apple’s moraal van het verhaal is dat het onthouden van je wachtwoord niet hoeft aan te voelen als een quiz om zoveel mogelijk te onthouden. Met Face ID hoef je helemaal geen wachtwoorden meer te weten, want de iPhone doet het werk voor je.

Een eerder reclamefilmpje over de iPhone X kun je hieronder bekijken:

Volgens de verwachtingen krijgen alle 2018 iPhones de beschikking over Face ID, waardoor een nog grotere groep mensen kennis zal maken met gezichtsherkenning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2018, 9:31
Categorie iDevices
Onderwerpen face id, iPhone X, reclamespot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.