Recente tweaks: CleanStatus, DePersistWifi, donTouch, PhotoMail, Polite Silencer, SilenceNow, SnowCover4 & Voice Notifications (jailbreak)

In dit artikel wordt de recente tweaks CleanStatus, DePersistWifi, donTouch, PhotoMail, Polite Silencer, SilenceNow, SnowCover4 & Voice Notifications besproken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPhone tweaksIn dit artikel wordt een aantal tweaks besproken die recent zijn uitgekomen voor de iPhone (en waar van toepassing de iPod touch en iPad). Meer specifiek worden CleanStatus, DePersistWifi, donTouch, PhotoMail, Polite Silencer, SilenceNow, SnowCover4 & Voice Notifications besproken.

CleanStatus

Met CleanStatus kun je de statusbalk op je iPhone, iPod touch of iPad opruimen. Na installatie van de tweak kun je namelijk voor 20 verschillende functies het bijbehorende icoontje in de statusbalk aan- of uitschakelen. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld de tijd en datum, signaalsterkte, naam van je operator, de batterijstatus, BlueTooth, GPS, rotatatielock, et cetera. Om gebruik te kunnen maken van CleanStatus heb je iOS 4.0 of hoger nodig en je kunt de tweak instellen via het menu Instellingen.

CleanStatus is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi. Een uitgebreidere variant op CleanStatus is SpringClean die je voor $1,49 kunt downloaden via de BigBoss repository.

DePersistWifi

DePersistWifiMet behulp van de tweak DePersistWifi kun je wat zuiniger omgaan met de batterij van je iPhone, iPod touch of iPad. Na installatie van de tweak zal de Wi-Fi-functionaliteit automatisch uitgeschakeld worden wanneer het toestel in de slaapmodus gaat en vervolgens weer worden ingeschakeld als je het toestel activeert. Daarnaast is het mogelijk om push notificaties op dezelfde wijze aan en uit te laten schakelen. Na installatie zul je eerst een respring of reboot uit moeten voeren. Instellen van DePersistWifi kan via het bijbehorende icoontje.

DePersistWifi is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi

donTouch

donTouchDe tweak donTouch is een plugin voor Activator waarmee je het lanceren van applicaties (on)mogelijk kunt maken. Op deze manier kun je dus voorkomen dat anderen applicaties lanceren op je toestel als je even niet oplet (met uitzondering van applicaties die al geopend zijn). De tweak voegt geen nieuw icoontje toe aan SpringBoard. Instellen van donTouch kan via het menu Instellingen, het instellen van de activatiemethode voor donTouch kan via het Activator menu.

donTouch is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

PhotoMail

PhotoMailPhotoMail is een tweak die het eenvoudiger maakt om foto’s te e-mailen. De tweak voegt een plusje (+) toe aan het copy/paste menu. Met behulp van deze optie is het ook mogelijk om meerdere foto’s in één e-mailtje te plakken. PhotoMail heeft geen eigen icoon of verdere instellingen. PhotoMail is geschikt voor gebruik op de iPhone, iPod touch en iPad. Om gebruik te maken van PhotoMail heb je iOS 4.0 of hoger nodig.

PhotoMail is voor $1 beschikbaar via de repository van BigBoss

Polite Silencer & SilenceNow

Polite Silencer & SilenceNowPolite Silencer en SilenceNow zijn beiden tweaks waarmee je het geluid van een inkomende oproep uit kunt schakelen door je telefoon (letterlijk) op te pakken. De tweaks kunnen dan ook handig zijn als je wel eens vergeet om het geluid van je toestel uit te zetten in situaties die daar om vragen. Voor Polite Silencer geldt dat het soms nodig kan zijn om je toestel enigszins met een hoek op te pakken, terwijl SilenceNow belooft om het geluid van inkomende oproepen niet uit te schakelen als je iPhone in je zak zit terwijl je loopt of rent.

Polite Silencer is gratis beschikbaar via de repository van BigBoss. SilenceNow is voor $2,99 beschikbaar via dezelfde repository.

SnowCover4

SnowCover4Je kunt SnowCover 4 gebruiken om met gebaren de muziek op het lockscreen te bedienen, maar daarnaast biedt de tweak een aantrekkelijke vormgeving voor de covert art op het lockscreen en de mogelijkheid om deze weergave met thema’s naar je eigen smaak in te richten. Je kunt thema’s voor de tweak in de map /Library/SC4Themes plaatsen en activeren via de instellingen van SnowCover4. De tweak is geschikt voor elke iPod touch en de iPhone 3GS en iPhone 4 op iOS 4.0 en hoger.

SnowCover4 is gratis beschikbaar via de repository van ZodTTD. Doneren is wel mogelijk via de website SnowCover.me.

Voice Notifications

Voice NotificationsDe tweak Voice Notifications biedt gebruikers van de iPhone 3GS of iPhone 4 de mogelijkheid om te horen van wie ze een SMS, oproep of push notificatie ontvangen. Je kunt de uit te spreken tekst zelf instellen via het menu Instellingen. Binnenkort verwacht de ontwikkelaar @InfectionFX de mogelijkheid toe te voegen om bepaalde mensen te blacklisten of een specifieke mededeling te koppelen aan een bepaald persoon. Ook staat InfectionFX open voor suggesties van gebruikers met betrekking tot verdere functionaliteit van de tweak. De ontwikkelaar werkt daarnaast samen met @DanZimm aan native turn by turn navigatie voor Google Maps. Om gebruik te maken van Voice Notifications heb je tenminste iOS 4.0 nodig.

Voice Notifications is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss. Het is nog niet bekend op welke termijn de native turn by turn voice navigatie voor Google Maps beschikbaar zal worden gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2011, 18:21
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, notificaties, politie, tweak, wi-fi, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.