Voorspelling: Apple over een halfjaar grootste smartphonefabrikant

Apple kan uitgroeien tot de grootste fabrikant van smartphones, als ze dezelfde groeicijfers vasthouden. Nokia blijft ondertussen vlak.

asymco groei platformenDe iPhone is volgens een aantal recente statistieken ingehaald door Android. Dat mag zo zijn, maar Android-toestellen worden door veel verschillende fabrikanten gemaakt en kijk je naar de individuele fabrikanten, dan doet Apple het opeens veel beter. Met dat ene toestel (de iPhone) heeft Apple een behoorlijk marktaandeel te pakken. En als Apple groeit zoals het nu doet, zal het in de tweede helft van 2011 concurrent Nokia inhalen. De groei zou zelfs nog iets hoger uitvallen, als je rekening houdt met een kleinere uitvoering van de iPhone en de CDMA-uitvoering van de iPhone die Apple nog gaat uitbrengen.

Als Nokia geluk heeft, blijven ze de huidige verkoopcijfers vasthouden, maar tot het moment dat er nieuwe toestellen met Windows Phone 7 uitkomen zullen consumenten terughoudend zijn met het kopen van nieuwe Nokia’s. Goedkope Android-toestellen van LG, Samsung, Motorola, Sony Ericsson, Acer en Huawei zullen ook een bedreiging zijn voor Nokia. Apple brengt nieuwe toestellen meestal in het tweede kwartaal uit, waarbij de grootste groep kopers in het derde kwartaal naar de winkel gaat. Nieuwe operators zullen ervoor zorgen dat het marktaandeel van Apple verder groeit.

Volgens cijfers van IDC verkocht Nokia in het vierde kwartaal van 2010 maar liefst 28,3 miljoen toestellen. Apple zat met 16,2 miljoen toestellen nog ruim daaronder. Als Apple echter opnieuw met 86% groeit (zie ook onderstaande grafiek), zal het aantal toestellen op 30 miljoen liggen en hebben ze Nokia ingehaald.

Zou het haalbaar zijn voor Apple om ook in 2011 weer dezelfde mooie groeicijfers te laten zien? We zijn benieuwd wat jullie erover denken.

asymco

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2011, 21:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple, groei

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.