Safari-URL-bug-check

iOS 9 maakt korte metten met malafide pop-ups in Safari

iOS 9 gaat zijn best doen om die frauduleuze irritante pop ups van websites te blokkeren. Deze meldingen verschijnen regelmatig in Safari, maar iOS 9 maakt hier een einde aan.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

safari-logo
Als je regelmatig websites bezoekt met de Safari-app op je iPhone of iPad, ben je ongetwijfeld die irritante pop-up berichten tegengekomen waar geen einde aan lijkt te komen. Nu iOS 9 beschikbaar is, komt daar verandering in.


De nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem maakt namelijk korte metten met deze vervelende meldingen waar veelvuldig over wordt geklaagd op de fora van Apple. Via de frauduleuze meldingen probeert men geld uit je zak te kloppen, een techniek die ook in de iOS Mail-app wordt toegepast. Laatst schreven we nog over een frauduleuze crashmelding die erop uit was je inloggegevens te stelen.

Bekijk ook

Zo herken je phishingberichten die van Apple lijken te zijn

Criminelen sturen regelmatig phishingberichten, die zijn vermomd als Apple e-mail. Ze zijn bedoeld om je creditcard, wachtwoorden en andere persoonlijke info via je Apple ID te stelen. Hoe herken je phishingmailtjes en hoe onderscheid je ze van officiële mail van Apple? We leggen uit waar je op moet letten.

iOS 9 grijpt in na veelvuldige meldingen

iOS-9-Meldingen-BlokkerenWe wisten al dat iOS 9 een adblocker gaat ondersteunen, waarmee er gemakkelijk apps gemaakt kunnen worden die advertenties op websites kunnen blokkeren. Hier vallen ook pop-ups onder, maar iOS 9 zal ook (net als Siri) proactief aan je vragen of meldingen van websites geblokkeerd moeten worden als ze je veelvuldig lastigvallen. De vraag is alleen hoe vaak een website een dergelijke melding moet geven voordat je iDevice ingrijpt.

Op dat moment verschijnt er (ironisch genoeg) een pop-up van Apple op je scherm met de vraag of meldingen van de website geblokkeerd voortaan geweerd moeten worden.

Bekijk ook

iOS 9 ondersteunt adblockers voor Safari

Krijgen we adblockers voor Safari op de iPhone en iPad? iOS 9 ondersteunt zogeheten 'content blockers', waarmee bedrijven een adblocker kunnen bouwen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 september 2015 om 14:45
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.