Pioneer voegt CarPlay deze zomer toe aan bestaande autosystemen

Pioneer heeft CarPlay toegevoegd aan bestaande multimediasystemen in auto's, waardoor veel auto's Apple's CarPlay kunnen gebruiken.

Pioneer CarPlayPioneer gaat CarPlay toevoegen aan bestaande multimediasystemen in auto’s. Dit heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Auto’s met één van de ondersteunde apparaten kunnen hierdoor zonder extra hardware CarPlay gebruiken om informatie op de iPhone vlakbij je dashboard te tonen. De CarPlay-onderasteuning voor bestaande Pioneer-systemen werd vrij rap aangekondigd: een maand geleden zei Pioneer nog na te denken over de mogelijkheden.

Pioneer ondersteunt CarPlay in de AVIC-8000NEX, de AVIC-7000NEX, de AVIC-6000NEX, de AVIC-5000NEX en de AVH-4000NEX. Deze systemen zijn aanwezig in bestaande auto’s met een multimediasysteem van Pioneer, maar kunnen ook los worden gekocht. De AVH-4000NEX kost 700 dollar, terwijl de AVIC-8000NEX met 1200 dollar de duurste optie is.

CarPlay zal nog niet meteen in Pioneer-auto’s te gebruiken zijn. Pioneer belooft de functionaliteit deze zomer in een firmware-update beschikbaar te stellen.

Apple heeft in iOS 7.1 ondersteuning voor CarPlay toegevoegd. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk om bepaalde schermen van de iPhone op een scherm in de auto te laten zien. De informatie wordt bondig en met duidelijke teksten getoond, zodat je het makkelijk tijdens het rijden kunt aflezen. Tijdens het gebruik van CarPlay wordt Siri ook automatisch overgeschakelend op Siri Eyes Free-modus.

Meer informatie: Dossier CarPlay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2014, 15:52
Categorie Accessoires
Onderwerpen carplay, pioneer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.