Vodafone-abonnees hebben last van snelheidsproblemen

Een probleem met een proxy bij Vodafone zorgt voor zeer trage internetsnelheden in de browser van je iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

vodafone-logos-shutterstockEen aantal abonnees van Vodafone heeft last van traag internet bij het laden van webpagina’s. Dit stelt Tweakers op basis van meerdere ervaringen. Bij het laden van een website wordt er een proxy gebruikt om afbeeldingen te comprimeren, maar problemen met deze proxy zorgen voor zeer lange laadtijden. Hierdoor duurt het bij sommigen 30 tot 60 seconden tot een webpagina in de mobiele browser is geladen.

Het probleem lijkt voornamelijk te spelen in de webbrowser van smartphones, waar de proxy gebruikt wordt bij het laden van pagina’s. In de adresbalk van bijvoorbeeld Safari verschijnt http://1.1.1.1/bmi/ als je de link van een afbeelding opvraagt, waarna er lange tijd wordt geladen. Op een aantal webpagina’s is de proxy te omzeilen door https-versie van een website te bezoeken. Dit doe je door ‘https’ in te voeren in plaats van ‘http’ in de link. Lang niet alle websites ondersteunen echter deze versleuteling. Het is niet mogelijk om de gebruikte proxy uit te schakelen, omdat dit vanaf de providerkant wordt geregeld.

Lees ook: Vodafone-abonnementen voor de iPhone

Tweakers spreekt over meerdere klanten die last hebben van de proxyproblemen. Het is onduidelijk of het probleem platformgebonden is, maar in een bijbehorend forumtopic klagen ook meerdere iPhone-bezitters over een zeer trage verbinding.

De problemen bij Vodafone doen denken aan een vergelijkbare kwestie waar T-Mobile in februari last van had. Een aantal T-Mobile-abonnees had toen een internetsnelheid van ongeveer 0,05Mbps, omdat databundels per ongeluk werden ingeperkt. Deze problemen zijn inmiddels al opgelost.

Foto bovenaan: (c) TK Kurikawa/Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2014, 11:21
Categorie Providers
Onderwerp Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.