Philips SmartSleep helpt je beter slapen

Deze Philips-hoofdband verbetert je slaap met geluidsgolven [CES 2018]

De Philips SmartSleep is een hoofdband die je met geluiden probeert beter te laten slapen. De gekoppelde app analyseert je hersengolven en speelt daarna witte ruis af.

De meeste slaaptrackers houden in de gaten hoe vaak je ‘s nachts ligt te woelen en wanneer je in een diepe slaap bent. Maar de nieuwe SmartSleep-hoofdband van Philips kan meer: die maakt geluiden om te zorgen dat je beter slaapt. Je moet wel bereid zijn om met een hoofdband in bed te gaan liggen.

De gezondheidsdivisie Philips Personal Health kondigde nog meer nieuwtjes aan, zoals een scheerapparaat met app (Philips Smart Shaver Series 7000) en een nieuwe connected tandenborstel (Philips Sonicare DiamondClean Smart). Verder zagen we een extra grote AirFryer en een hedendaagse versie van de Wake-Up Light, maar die werken allebei (nog) niet met een app.

Philips SmartSleep

De Philips SmartSleep houdt met sensoren op je voorhoofd de hersenactiviteit in de gaten. De app op je iPhone analyseert de data en bepaalt of je in een diepe slaap bent. Is dat het geval, dan zullen de speakers in de hoofdband witte ruis uitzenden in een steeds herhalend patroon. Volgens Philips gaat dat helpen om je een goede nachtrust te geven.

Philips SmartSleep: twee slapende mensen

Philips heeft laten uitzoeken dat 70% van de mensen die slaapproblemen hadden zich na twee weken gebruik van SmartSleep minder moe voelden. De hoofdband ziet eruit als een omgekeerd petje, zodat het mensen niet te veel afschrikt. Het is namelijk even wennen om naast iemand met een hoofdband in bed te liggen en eerdere oplossingen zoals de Muse en Melon zagen er toch wat apart uit.

Philips SmartSleep: man met hoofdband op bed

Philips’ slaaphoofdband lijkt qua technologie wel wat op de Rhythm Dreem (hier meer info), ook een hoofdband die eruit ziet als een omgekeerd petje. Ook die is bedoeld om je hersenactiviteit te stimuleren en je beter te laten slapen. Volgens Philips is de SmartSleep echter de eerste en enige klinisch geteste oplossing. Philips gebruikte data van 2,6 miljard slaapsessies die het bedrijf de afgelopen 10 jaar heeft verzameld. Als het niet werkt mag je de onderzoekers van Philips de schuld geven.

Philips SmartSleep: man met SmartSleep-app

De Philips SmartSleep gaat 400 dollar kosten en is binnenkort verkrijgbaar.

Philips liet verder nog zien op CES 2018:

  • De Philips Sonicare DiamondClean Smart tandenborstel waarmee je een persoonlijke poetscoach in een app hebt. Slimme sensoren in de borstel zorgen ervoor dat je overal goed poetst. De Philips Sonicare-app is volgens het bedrijf een ‘virtuele hub’ geworden voor persoonlijke mondverzorging, waarbij je de data ook kunt delen met je tandarts of mondhygiënist.
  • Philips Avent uGrow-platform, waarmee ouders inzicht krijgen in de ontwikkeling van hun kind. Dit zijn slimme babyfoons, die binnenkort ook met Amazon Alexa werken. Daarnaast komt er een smart feeding kit die automatisch bijhoudt hoe lang, hoe veel en op welk moment een baby heeft gegeten. Ouders krijgen advies op maat via een app.

Philips Avent uGrow

Daarnaast laat Philips op CES 2018 de Philips DreamFamily zien, de nieuwe Somneo Sleep and Wake-up Light, de Philips Smart Shaver series 7000 en de geïntegreerde Air Purifier (luchtreiniger). Voor de snackliefhebbers is er ook een extra grote Philips Airfryer XXL te bewonderen. Van al deze oplossingen werkt alleen de Smart Shaver met een app. De Lighting-tak van Philips is tegenwoordig een zelfstandig bedrijf. Zij lieten op CES 2018 de nieuwe Philips Hue buitenverlichting zien en kondigden een Mac-app en grote update van de Hue-app voor iOS aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2018, 9:24
Bron Bron Philips persbericht
Categorie Accessoires
Onderwerpen ces, philips, slapen
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.