Muse-hoofdband laat je iPad-apps besturen met hersenactiviteit

De Muse is een hoofdband die hersenactiviteit meet en deze informatie doorspeelt naar bijvoorbeeld een iPad-app, zoals Zen Bound 2.

Muse hoofdbandDe Muse is een speciale hoofdband, die hersenactiviteit kan meten en vertalen naar bijvoorbeeld acties in een app of spel. Maker InteraXon probeert geld in te zamelen via crowdfundingplatform Indiegogo om de hoofdband op de markt te krijgen. De Muse moet ook werken met bepaalde iPad-apps en -games, waaronder Zen Bound 2. Speciale applicaties zouden hierdoor bijvoorbeeld in staat zijn om je hersenactiviteit verspreid over de dag te meten.

Je bevestigt de Muse achter je oren zoals je ook bij een bril zou doen. De band meet vervolgens elektronische signalen van je hersenen. Op deze manier kan hij volgens de makers bepaalde staten meten. Zo zou de band zien wanneer je concentreert of juist ontspant. Dit geeft hij door aan je iDevice via Bluetooth.

Muse hoofdband 2Op technologiebeurs CES liet InteraXon in 2011 zien hoe de hoofdband gebruikt kan worden om het spel Zenbound 2 te spelen. Door je te concentreren op het scherm zou er een spelobject bewegen, dat weer stopt met draaien als je ontspant. Op Indiegogo zegt de maker dat er wordt gewerkt aan andere apps die ook de informatie van de band gebruiken. Een app zou je er bijvoorbeeld op kunnen wijzen als je concentratie begint weg te glippen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bC2vDrhxH_0

Door 180 dollar (inclusief verzendkosten) te doneren op Indiegogo ben je verzekerd van een Muse en de SDK, die het mogelijk maakt om er zelf apps voor de maken. Vroege vogels hoeven maar 150 dollar te betalen. Het geld wordt alleen van je rekening afgeschreven als je het minimumbedrag van 150.000 dollar op 7 december is ingezameld. Op het moment van schrijven staat de teller op ongeveer 20.000 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 11:03
Categorie Accessoires
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.