Melon-hoofdband voor diepe concentratie haalt 250.000 dollar binnen

De Melon-hoofdband heeft ruimschoots zijn financiering binnengehaald. Met deze hoofdband kun je je concentreren en kijken onder welke omstandigheden je het best presteert.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

melon-hoofdbandJe hebt nog drie dagen de tijd om mee te doen aan het Melon-project op Kickstarter. De Melon-hoofdband heeft inmiddels al een kwart miljoen dollar opgehaald en daarmee het beoogde doel van 100.000 dollar ruimschoots gehaald. De Melon-hoofdband is erop gericht om je concentratie te verbeteren. De hoofdband geeft via een iPhone-app inzicht in je hersengolven en helpt je om beter te focussen op een taak.

Nu de examens grotendeels achter de rug zijn is de belangrijkste doelgroep van de Melon (scholieren en studenten) misschien niet meer zo geïnteresseerd. Maar tegen de tijd dat de Melon op je deurmat ploft (rond november 2013) zitten studenten alweer diep in hun studieboeken. Maar ook als je geen student meer bent, kun je de Melon aanschaffen om bijvoorbeeld je concentratie tijdens een yogasessie of tijdens het invullen van je belastingformulier te meten.

De early birds konden voor $79 een Melon-hoofdband bestellen. Wie eerst heeft afgewacht of het idee wel aansloeg, moet nu $99 betalen (plus $15 verzendkosten). Met de Melon-hoofdband kun je uitzoeken hoe bepaalde omstandigheden je concentratievermogen beïnvloeden. Helpt luisteren naar klassieke muziek? Ben je geconcentreerder in de vroege ochtend, of als je in een koffietentje zit? Presteer je beter als je eerst gesport hebt? Dat zijn vragen die de Melon probeert te beantwoorden. De hoofdband is verkrijgbaar in zwart en wit en gebruikt EEG (elekro-encefalografie) om je hersengolven te meten. Hieruit is af te lezen hoe goed je concentratie is. De bedenkers van de Melon werken samen met een bekende producent van chips die EEG-signalen kunnen verwerken. De gratis verkrijgbare app (zie hieronder) is meteen een mooi voorbeeld voor Apple om eens met een vernieuwender appdesign op de proppen te komen. Je kunt de Melon-hoofdband dragen tijdens het studeren, werken, sporten of het bespelen van een instrument. Want concentratie heeft natuurlijk niet alleen met studeren te maken.

Nog snel meedoen kan via Kickstarter.

muziek-melon-etc

Melon iPhone-hoofdband

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2013, 16:39
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.