Roland R-07 audiorecorder

Roland’s nieuwe audiorecorder werkt met je iPhone en Apple Watch [CES 2018]

De Roland R-07 is een audiorecorder die met je iPhone en Apple Watch samenwerkt. Je kunt de audio streamen van de R-07 naar je iPhone en de recorder op afstand bedienen vanaf je Apple Watch.

Audiofabrikant Roland heeft een nieuwe audiorecorder die samenwerkt met je iPhone. Niet alleen voor journalisten en advocaten die lange teksten willen inspreken, maar ook voor muzikanten. Voor die gebruikersgroep heeft Apple al Garageband en de onvolprezen app Muziekmemo’s, maar wil je een goede opnamekwaliteit van je muzieksessie of pianoles, dan is een audiorecorder zoals de Roland R-07 wel zo handig.

Roland R-07 audiorecorder

Natuurlijk kun je ook de iPhone-microfoon gebruiken voor audio-opnames, maar die is niet stereo en klinkt minder goed dan een professionele audiorecorder die rond de 250 euro kost. Dat is de prijs van de Roland R-07, een nieuwe audiorecorder op zakformaat die kan samenwerken met je iPhone en Apple Watch.

Roland R-07 met Apple Watch

Via de iPhone-app kun je scenes instellen, vooraf gekozen configuraties voor stemmen, het stemmen van je gitaarversterker of het opnemen van geluiden in de buitenlucht. Je hebt daarna snelle toegang tot die scenes. De belangrijkste vernieuwing ten opzichte van eerdere audiorecorders is high-resolutivon audio. Het apparaatje maakt twee opnames: eentje is zo luid mogelijk, de andere is wat zachter. Door beide samen te voegen krijg je optimale geluidsniveau’s per fragment. Dit doet denken aan HDR-fotografie waarbij de iPhone ook meerdere foto’s maakt en combineert tot de optimale instellingen.

Roland R-07 audiorecorder

Met de bijbehorende iPhone- en Apple Watch-app kun je het apparaatje ook op afstand bedienen, zodat je de R-07 op een geschikte locatie kunt neerzetten en er niet steeds naartoe hoeft te lopen. Dat kan handig zijn als je met een bandje aan het oefenen bent. De opnames kun je vervolgens vanuit de Roland R-07 via Bluetooth naar je iPhone streamen. De opnames zelf staan op een microSD-kaartje, die je weer op de computer kunt inlezen.

Roland R-07 pianoles

De Roland R-07 is redelijk compact en vereist in tegenstelling tot andere recorders geen kabels en adapters. Het werkt op twee AA-batterijen of een USB-aansluiting.

Vanaf april in de winkel voor $230 in drie kleuren. De Roland R-07 is te zien op CES 2018, waar nog veel meer nieuwe producten te zien zijn die voor Apple-gebruikers interessant zijn. We hebben ze verzameld in onderstaande round-up.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2018, 10:22
Bron Bron Roland productpagina
Categorie Accessoires
Onderwerpen apple watch, audio, ces, muziek
Devices Apple Watch, iPhone

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.