Mokase iPhone-hoes

Deze iPhone-hoes maakt espressokoffie

De Mokase iPhone-hoes van Kickstarter maakt espresso. Een bizar idee, waarvan je je afvraagt of er iemand op zit te wachten. Geloof jij erin?

Bij iCulture zin we dol op buitenissige dingen, vooral als ze op Kickstarter staan en je al op voorhand weet dat je er echt niet in gaat investeren. Het is vooral leuk om te weten dat het er is. Zoals deze Mokase, een 50 euro kostende iPhone-hoes waarmee je koffie kan zetten.

Mokase iPhone-hoes

Mokase iPhone-hoes kan koffiezetten

Nu denk je misschien: dat kan helemaal niet! Het is dan ook wel een beetje behelpen en voor de echte koffieverslaafden is de Mokase echt niet het ei van Columbus. Het werkt namelijk met cartridges, die je voor elk kopje moet gebruiken. Er komt 25ml espresso uit, terwijl een normale espresso-shot 30ml is. Er komt geen druk aan te pas, dus de echte espressoliefhebber zal nu al zijn afgehaakt. De iPhone-hoes verwarmt de espresso (die al in de cartridge zit) tot 50 à 60 graden Celsius. Het stroomt via een aluminium-siliconen-buisje uit de hoes. Alles regel je via de bijbehorende app.

Mokase iPhone-hoes voor koffiezetten

Het klinkt allemaal als een vrij bizar idee. Zelf heb ik wel eens overwogen om een Handpresso te kopen, zo’n espressomachientje waarmee je zelfs in de auto of tijdens een picknick espresso kunt maken. Tot ik me realiseerde dat er eigenlijk in elke stad wel goede espressobars te vinden zijn. En dat ik echt niet van plan ben om op een parkeerplaats langs de snelweg zelf koffie te gaan maken. Zo wanhopig ben ik nou ook weer niet.

De Mokase is op Kickstarter nog niet zo heel succesvol en iedereen zal wel begrijpen waarom: het is grappig, maar niemand zit er echt op te wachten. De makers zeggen niet wat voor soort koffie erin zit en of het bijvoorbeeld wel fairtrade is. Als koffieliefhebber haak je dan al snel af (voorzover dat al niet eerder was gebeurd).

Mokase espresso-maker

De Mokase (€49) is geschikt voor toestellen van Apple, Samsung, Huawei en LG en nog goedkoper dan een leren iPhone-hoes van Apple, dus reden te meer om op je hoede te zijn. De cartridges kosten €33 voor 50 stuks. Het doel is om €75.000 op te halen, waarvan op het moment van schrijven €3.000 binnen is. Wie de gok wil nemen of het idee gewoon grappig vindt, kan op Kickstarter €50 stukslaan om erin investeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2017, 9:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, koffie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.