MacBook Pro-gebruikers willen dat Apple het vlindertoetsenbord vervangt [poll]

Heb jij je toetsenbord al moeten laten vervangen?
Apple-gebruikers met de nieuwe modellen van de MacBook Pro klagen over defecte toetsenborden. Het nieuwste vlindertoetsenbord lijdt volgens vele gebruikers aan een ontwerpfout, waardoor de toetsen vast komen te zitten en niet meer reageren. Met een petitie willen ze dat Apple de toetsenborden gaat vervangen.

Sinds de 12-inch MacBook gebruikt Apple een nieuw soort mechanisme voor het toetsenbord. In plaats van het traditionele schaarmechanise, heeft Apple het vlindermechanisme ontworpen. Dit zorgt ervoor dat het niet uitmaakt waar je op de toets drukt, maar heeft volgens sommige gebruikers ook vervelende bijwerkingen. Er wordt al langer geklaagd over dit nieuwe toetsenbord, vooral sinds de komst van de nieuwste MacBook Pro-modellen. De toetsenborden gaan sneller stuk en een reparatie kan oplopen tot honderden euro’s als deze niet meer onder de garantie valt. Voor Apple-gebruikers is de maat nu vol: Apple moet de toetsenborden vervangen door een nieuw mechanisme, vinden ze.

Petitie voor vervanging van MacBook Pro-toetsenbord

De klachten over het toetsenbord in de nieuwste MacBook Pro’s variëren van toetsen die blijven hangen, tot de kleinere button travel en het klikgeluid. De ene gebruiker heeft geen problemen met het vlindermechanisme van het toetsenbord, terwijl een ander er nauwelijks op kan typen. Uit een poll van AppleInsider bleek al dat het toetsenbord van de recente MacBook Pro twee keer zo vaak kapot gaat dan bij eerdere modellen. Eind vorig jaar kwam het falende MacBook Pro-toetsenbord ook al in het nieuws, omdat een vuiltje onder een toets soms tot gevolg heeft dat het complete toetsenbord moet worden vervangen.

Een teleurgestelde gebruiker maakte er zelfs een aanstekelijk liedje gemaakt over.

https://www.iculture.nl/nieuws/macbook-toetsenbord-vuil/

Vlindermechanisme

Om het toetsenbord schoon te maken, adviseert Apple om gebruik te maken van perslucht. Omdat de toetsen nogal nauw op de behuizing zitten, is er geen andere manier om zelf vuil tussen de toetsen weg te halen. Met de petitie hopen de boze gebruikers Apple ervan te overtuigen om een defect toetsenbord te vervangen door een nieuw en verbeterd mechanisme, zodat het probleem na een reparatie niet weer optreedt. De petitie richt zich alleen op de MacBook Pro, hoewel de 12-inch MacBook een zelfde soort mechanisme heeft.

De petitie staat op moment van schrijven op ruim 2000 handtekeningen. Ben je het hiermee eens, dan kun je op Change.org de petitie zelf ondertekenen. Bovendien zijn we benieuwd of jij je toetsenbord al hebt moeten laten vervangen. Je kan dit aangeven in onderstaande poll.

De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Poll niet zichtbaar? Invullen kan ook hier!

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.