Google Advanced Protection Program.

Apple’s standaardapps voor iOS werken nu met Google’s strengere beveiliging

De standaard Mail-, Agenda- en Contacten-app op je iPhone en iPad werken nu samen met Google's Advanced Protection Program. Met deze extra geavanceerde beveiliging is je Google-account beter beschermd tegen hackers.

Apple’s apps werken met Google Advanced Protection

Google Advanced Protection Program, in het Nederlands Geavanceerde Beveiliging, zorgt ervoor dat bepaalde accounts extra bescherming krijgen. Dit programma is vooral bedoeld voor mensen die deze extra beveiliging nodig hebben en een groter risico lopen voor gerichte aanvallen, zoals journalisten en teams van politieke campagnes. Voor deze extra beveiliging moest je tot nu toe gebruikmaken van Google’s eigen apps, maar dat is niet meer nodig. Deze extra beveiliging werkt nu ook gewoon met de standaardapps op je iPhone en iPad.

De extra beveiliging van Google’s programma heeft een aantal restricties. Zo moet je gebruikmaken van een extra fysieke beveiligingssleutel en wordt de toegang beperkt voor diensten die niet van Google zijn. Dat betekent dat je Gmail alleen kan gebruiken in de Gmail of Inbox-app van Google. Inloggen via de gewone tweestapsverificatie met een cijfercode via sms of een wachtwoordenapp is niet mogelijk, maar je zorgt er zo wel voor dat je extra beschermd bent. Eén van deze restricties heeft Google nu versoepeld, want je kan voortaan ook inloggen in de standaard Mail-, Agenda- en Contacten-app op je iPhone en iPad. Je kan deze extra beveiliging nu dus ook inschakelen, zonder dat je verplicht bent om Google’s eigen apps te gebruiken.

Op de speciale pagina van Google’s extra beveiligingsprogramma kun je meer informatie lezen. Om je aan te melden heb je alleen een standaard Google-account nodig. G Suite-Gebruikers zijn helaas uitgesloten. Let er dus wel op dat je zelf twee fysieke beveiligingssleutels moet kopen om deze dienst te kunnen gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2018, 9:51
Bron Bron Techcrunch
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen beveiliging, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.