Reacties voor: Mobiele betaalapp Payconiq vanaf deze zomer bij grootste Nederlandse banken

De Nederlandse banken gaan deze zomer Payconiq in Nederland introduceren. Met Payconiq betaal je met je iPhone bij winkels, online en onderling met je vrienden op basis van het mobiele nummer en een QR-code.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Tja, dit was te verwachten. Apple neemt veel te veel tijd voor het invoeren van Apple pay en geeft hierdoor concurrenten de mogelijkheid met iets anders te komen. Alles wat Apple tegenwoordig introduceert loopt vertraging op en/ of is niet leverbaar

  2. Ik gebruik Payconiq al een tijdje in België. Werkt snel en in winkels is er geen QR code nodig. De app geeft alle winkels in de buurt weer. Selecteren, bedrag intikken en bevestigen met TouchID. Werkt prima! Ook geld naar vrienden overschrijven gaat razend snel.

  3. Wat Rv zegt. Doei Apple Pay, tot nooit. 🙁

  4. Ik vind NFC betalingen toch sneller/makkelijker in de winkel. Heb echt geen zin in handmatige handelingen terwijl er een rij achter me staat.

    Voor mij is tap ’n go ideaal. Natuurlijk wel voor bedragen onder de €25,-

    Tevens is online met QR code betalen al beschikbaar bij bunq. Werkt perfect! Vooral met 3D touch heb je een betaling binnen 10 seconde afgerond.

  5. Nice! Mijns inziens veel handiger dan bunq, omdat die qr codes (volgens mij?) alleen werken als de betaler ook bunq heeft. Lijkt me ideaal om een qr code op mijn facturen te zetten! Alleen jammer dat Triodos niet meedoet. Laat dat nou net mijn bank zijn…

  6. Ik gebruik Payconiq al enkele maanden en het werkt zonder QR-code. Gewoon de winkel selecteren, het bedrag invoeren en bevestigen met Touch ID. Zeer gemakkelijk…

  7. @Rv: wat nou als Apple wel wilt. Maar er niet uit komt met de banken en óns opgedrongen Meastro systeem?

  8. @Rv: Apple neemt niet te veel tijd. Apple vraagt teveel geld. Uit betrouwbare bron weet ik dat hierdoor Apple Pay nog niet in Nederland is. Of zelfs anytime soon komt.

  9. Op dit moment gebruik ik Sowdan.
    Soms heel handig om binnen 1 minuut geld over te maken naar een andere bank dan de mijne, ook in het weekend.

  10. Gewoon zonder NFC chip, hoe makkelijk kun je het maken. Hulde aan de Nederlandse banken..

  11. Na het scannen van een qr-code zie je het te betalen bedrag, voer je jouw pincode in en heb je betaald. De winkel ziet het bedrag direct op hun rekening verschijnen.

    De andere manier is op basis van gps-locatie. De Payconiq-app weet waar je bent en kijkt of daar een winkel aan te koppelen is. Op die manier kun je tijdens het afrekenen het bedrag intypen, je pincode invoeren en vervolgens betalen.

    Met de gps-functie houdt de app wel bij waar je bent. Die data worden niet gedeeld met andere banken die zijn aangesloten op Payconiq, zo benadrukt de woordvoerder. Het gaat dan om de ABN Amro, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS.

    Payconiq krijgt wel toegang tot je bankrekening. Daarvoor heeft de dienst een overeenkomst gesloten met de genoemde Nederlandse banken. Daarnaast geeft de gebruiker hier expliciet toestemming voor als degene die app installeert.

    Volgend jaar gaan we vaker dit soort diensten zien. Dan treedt de Payment Services Directive 2-wetgeving, ook wel de PSD2 genoemd, in werking. Met die wet worden banken verplicht derden toegang te geven tot betaaldata van zijn klanten als de klant dit wil.

    Nee, laar maar zitten. Ik wacht wel op Apple Pay en tot die tijd blijf ik gewoon betalen met mijn pinpas. Wat tegenwoordig overal retesnel gaat als er een contactloze terminal is. Ik zie de meerwaarde van die app er niet zo van in.
    Telefoon unlocken, app starten, code scannen of zelf een bedrag gaan intypen, bevestigen met touch ID of pincode… Teveel gedoe!

    In Belgie lees ik dat een loyaliteitsprogramma gekoppeld kan worden aan Payconiq. Automatisch spaar je dan punten via de betaalgegevens van Payconiq. Dat moet je toch niet willen!

    Meer info over PSD2? Lees dit artikel er eens op na.

  12. Origineel geplaatst door Sem schilder
    @Rv: wat nou als Apple wel wilt. Maar er niet uit komt met de banken en óns opgedrongen Meastro systeem?

    Wat nou als… bla bla bla

    @Rv spreekt gewoon de waarheid. Apple is een slak die zich over de zoutvlakte voortbeweegt.

  13. Origineel geplaatst door Sem schilder
    @Rv: wat nou als Apple wel wilt. Maar er niet uit komt met de banken en óns opgedrongen Meastro systeem?

    Origineel geplaatst door Melvin
    Wat nou als… bla bla bla
    @Rv spreekt gewoon de waarheid. Apple is een slak die zich over de zoutvlakte voortbeweegt.

    Nee, Apple lanceert eerst Apple Pay waar het meeste te verdienen valt aan de transacties. Nederland is gewoon te klein.

  14. @Jeffrey: Lees even wat Rv zegt. Jij slaat nu een compleet andere weg op.

  15. Hoe is mijn privacy geborgd? Of ben ik de enige die daarvan wakker ligt?

  16. Origineel geplaatst door Ferry
    Hoe is mijn privacy geborgd? Of ben ik de enige die daarvan wakker ligt?

    Zie mijn vorige post! Ik maak me er ook druk om, vandaar dat het absoluut een no-go wordt die app.

  17. Wordt een no go dit in de winkel staan pinautomaten, of te wel kan daar gewoon betalen.
    Onder vrienden wissel je 1 keer je rekeningnummer uit met elkaar, volgens mij heeft elke bank wel een adressenboek(Ook in de app van de bank).

    Verder kan ik met ING ook betaal verzoeken doen via Ideal linkjes, ik geef bedrag in tijdslimiet waarneer linkje verloopt en klaar.
    Met elke bank zie ik direct als de gene overmaakt, dit aangezien die mobiele linkjes prima werken in de browser(Of de app opent zelfs bij de andere).

  18. Je moet geen klant zijn van vermelde banken. Je kan een rekening van om het even welke bank koppelen.
    Ben je klant bij vermelde banken, dan heb je bepaalde voordelen: snellere registratie, hoger betaallimiet,…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.