Payconiq

Mobiele betaalapp Payconiq vanaf deze zomer bij grootste Nederlandse banken

De Nederlandse banken gaan deze zomer Payconiq in Nederland introduceren. Met Payconiq betaal je met je iPhone bij winkels, online en onderling met je vrienden op basis van het mobiele nummer en een QR-code.

Payconiq
De grote Nederlandse banken slaan hun handen ineen om de betaalapp Payconiq in Nederland te introduceren. Vanaf deze zomer zal de betaalapp beschikbaar zijn voor klanten van ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. Met de Payconiq-app kun je mobiel zowel online, onderweg in winkels als onderling betalen. Op de iPhone werkt het met een QR-code.

Payconiq is een Europese betaalapp

Payconiq werd in 2014 door ING bedacht en is een Europees mobiel betaalinitiatief. Na de ontwikkeling werd een pilot gestart in België waar inmiddels meer dan 25.000 winkeliers bij aangesloten zijn. In België werkt Payconiq met ING, KBC, CBC en Belfius. Na de pilot in België, komt de dienst deze zomer dus naar Nederland bij nagenoeg alle grote banken.

Payconiq werkt op internationaal niveau en werkt zowel online als in winkels en onderling. De app maakt een koppeling met je betaalrekening en wordt gekoppeld aan je telefoonnummer. Voor betalingen onderling is dan ook geen IBAN meer nodig maar is het mobiele nummer voldoende.

Betalen met QR-code

In de app kun je zien welke winkels meedoen. Voor het betalen wordt gebruik gemaakt van een QR-code, maar je kunt ook op basis van je locatie de juiste winkel selecteren. Ook online moet je een QR-code scannen om de betaling te voltooien, al werkt het ook met een directe link naar de Payconiq-app.

Payconiq is al de zoveelste app die betalen makkelijker wil maken, vooral voor het terugbetalen van vrienden. Er zijn diverse apps beschikbaar waarmee je sneller geld kunt overmaken naar vrienden met behulp van het mobiele nummer zoals Sowdan en Tikkie, al werkt Payconiq dus ook in webshops en in fysieke winkels. De app is nu al beschikbaar in de Belgische App Store en komt deze zomer dus ook naar Nederland. Vanaf dat moment zal de koppeling met Nederlandse betaalrekeningen mogelijk zijn. Later moet de app ook beschikbaar komen in andere Europese landen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2017, 10:13
Categorie Apps
Onderwerpen mobiel bankieren, mobiel betalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.