Outlook voor Mac krijgt nieuw design, gaat meer lijken op iOS-app

Microsoft gaat Outlook voor Mac een flinke redesign geven, waardoor het minder complex wordt om de software te gebruiken.

Microsoft gaat de desktop-app voor Outlook een flinke facelift geven. De software voor Mac en Windows gaat meer lijken op de iOS-app en krijgt ondersteuning voor multitouch-vingerbewegingen op de trackpad. Daarmee moet het mogelijk worden om sneller e-mailberichten weg te werken. Even vegen en je berichten zijn foetsie.


Outlook Mac krijgt redesign

Nieuw design voor Outlook op de Mac

Microsoft heeft een flinke lijst met verbeteringen opgesteld. Aan deze punten gaan ze in ieder geval werken:

  • Nieuw design in de stijl van de iOS-app.
  • Mogelijkheid om tabellen op te nemen in e-mail.
  • iOS-achtige navigatiepaneel met snelle toegang tot mappen, ook als je meerdere accounts hebt.
  • Sneller en betrouwbaarder zoeken, via het vak rechtsboven.
  • Een verbeterde agenda waarmee je makkelijker afspraken kunt plannen.
  • Het lint bestaat nu uit één regel en minder commando’s.

Het linker navigatiepaneel krijgt snelle toegang tot mappen, wat wel een beetje lijkt op de switcher in Outlook op iOS.

Outlook voor Mac: betere agenda

Alles draait bij het redesign om minder complexiteit, zodat je zowel nieuwe als bestaande gebruikers makkelijker door de software kunnen navigeren. Intern wordt de vernieuwde Outlook voor Mac al getest. Daarna zal het beschikbaar komen voor abonnees van Office 365, om uiteindelijk ook in Office 2019 terecht te komen.

Wil je écht alles weten over Microsoft’s plannen met Outlook, dan kun je onderstaande YouTube-video kijken die je in meer dan een uur op de hoogte brengt van alle komende veranderingen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De meeste veranderingen zullen in Outlook voor de Mac worden toegepast, maar ook de Windows-versie krijgt een make-over. Microsoft geeft als verklaring dat MacBooks populair zijn bij invloedrijke mensen en besluitvormers, dus ze willen zorgen dat die een zo goed mogelijke ervaring hebben.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.