Opinie: ‘De App Store is Apple’s belangrijkste uitvinding ooit’

Volgens de Financial Times is de App Store misschien wel Apple's grootste uitvinding uit de geschiedenis. Toch wordt de App Store bedreigd door Google, die met (gratis) software de markt overspoelt en hardwaremakers meesleurt.

De Financial Times heeft een artikel gepubliceerd, waarin auteur Joseph Menn beweert dat de App Store Apple’s belangrijkste uitvinding ooit is. Toen Steve Jobs de iPhone aankondigde in 2007, deed hij dat met een hoop fanfare. Achttien maanden later was Jobs bij de aankondiging van de App Store heel wat minder fanatiek. De App Store was niet “amazing”, maar gewoon “pretty cool” voor ontwikkelaars die een grote groep iPhone-bezitters wilden bereiken. Twee miljard downloads later is de App Store een veel-gekopieerd fenomeen geworden en het zou wel eens het belangrijkste kunnen zijn dat Apple ooit heeft gelanceerd.

Nu kun je een dergelijke opmerking ook maken over de iTunes Store in het algemeen: Apple heeft in een paar jaar tijd alle concurrentie weggevaagd en wie aan een mp3-speler denkt, denkt automatisch aan Apple’s iPod en de bijbehorende muziekwinkel. Wat de iPhone en de App Store betreft zou Apple wel eens een Microsoft-achtig monopolie kunnen opbouwen. Toch is de strijd bij smartphones nog niet gestreden, meent Silicon Alley Insider: Google valt Apple aan met dezelfde strategie die Microsoft eerder ook gebruikte: zoveel mogelijk software beschikbaar stellen, via meerdere hardwarefabrikanten. Om te kunnen winnen in de smartphonemarkt zal Apple zowel de hardware als de software in handen moeten hebben.

Wat denken jullie: is de App Store echt zo’n revolutionaire uitvinding? Of heeft Apple met de Mac, de iPod of misschien zelfs wel met de Apple TV een veel ingrijpender product neergezet?

Via: Financial Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2009, 12:04
Categorie Apple
Onderwerpen app store, financieel, uitvinding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.