UPC werkt aan iPhone-applicatie voor tv-opnames

UPC gaat een iPhone-applicatie maken, waarmee je op afstand tv-opnames kunt inplannen. De functionaliteit is beperkter dan de SlingBox, die UPC ook heeft verkocht, waarbij je ook streaming tv-programma's kunt kijken.

upc mediaboxKlanten van UPC kunnen op termijn tv-opnames programmeren via hun iPhone. UPC is bezig met een iPhone-applicatie die in de loop van 2010 beschikbaar moet komen. Je de applicatie kun je de settopbox van UPC op afstand bedienen, zodat je bijvoorbeeld opdracht kunt geven om een tv-programma op te nemen als je niet op tijd thuis kunt zijn. UPC verkocht al de SlingBox, waarmee je ook tv-programma’s op afstand naar je iPhone kunt laten streamen.


De iPhone-applicatie die met UPC’s eigen settopboxes samenwerkt heeft heel wat minder mogelijkheden. Het lijkt alleen bedoeld voor het programmeren van de digitale videorecorder-functie. Hopelijk zorgt UPC bij de iPhone-applicatie voor een gebruiksvriendelijker interface dan de bedieningsschermen van digitale tv, waarin je makkelijk het overzicht kwijtraakt. Het is nog niet bekend of UPC ook applicaties voor andere smartphone-platformen gaat ontwikkelen.

Via: Tweakers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2009, 11:53
Categorie Apps
Onderwerpen multimedia, upc
26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.