ZodTTD toont Nintendo 64 emulator n64iphone (jailbreak)

n een Youtube video heeft ZodTTD zijn Nintendo 64 emulator genaamd n64iphone aan de wereld getoond. De emulator kan momenteel bestuurd worden via een Nintendo Wii controller, mogelijk wordt daar binnenkort ook ondersteuning voor de Playstation 3 controller aan toegevoegd.

In een Youtube video heeft ZodTTD zijn Nintendo 64 emulator genaamd n64iphone aan de wereld getoond. Eerder kondigde een jonge ontwikkelaar de Nintendo emulator 3G4 aan, maar dat project blijft voorlopig omringd met geruchten dat het om een hoax zou gaan. ZodTTD daarintegen heeft zijn sporen al verdiend met eerdere emulators die hij via zijn eigen repository uit heeft gebracht. De emulator kan momenteel bestuurd worden via een Nintendo Wii controller, mogelijk wordt daar binnenkort ook ondersteuning voor de Playstation 3 controller aan toegevoegd.

De emulator maakt gebruikt van OpenGL ES 2.0 en daarom zal deze alleen werken met de iPhone 3GS en de 3e generatie iPod touch. Op de to-do list van ZodTTD voor n64iphone staan onder andere nog het toevoegen van geluid, screen scaling en het mogelijk maken van rotatie, het toevoegen van het gebruikelijke selectiescherm voor ROMs en het verbeteren van de compatibiliteit van de emulator.

Op het moment werken Super Mario 64 en Mario Kart 64 volgens ZodTTD goed, blijken bij Super Smash Brothers de karakters door een bug de ogen te missen en draait The Legend of Zelda nog te langzaam. ZodTTD gaat ervan uit dat hij de prestaties van de emulator nog verder kan verbeteren door onder andere van frame skipping en alle assembly-code voor vectorberekeningen van de GPU gebruik te maken. Het is nog niet bekend op welke termijn ZodTTD denkt de emulator beschikbaar te kunnen maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2009, 16:20
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.