MacBook Pro 16-inch icoontje.

‘Icoontje van 16-inch MacBook Pro in macOS-beta toont het design’

Er zijn mogelijk verwijzingen opgedoken naar de nieuwe 16-inch MacBook Pro in de nieuwste beta's van macOS Catalina 10.15.1. Icoontjes laten zien hoe dit nieuwe model eruit ziet.

Af en toe verklapt een betaversie van Apple’s besturingssystemen de komst van nieuwe nog niet aangekondigde producten. Onlangs was dat al het geval bij de AirPods met ruisonderdrukking in de iOS 13.2-code en nu lijkt het erop dat de geschiedenis zich herhaalt. In de beta van macOS Catalina 10.15.1 zijn volgens MacGeneration icoontjes verstopt die verwijzen naar de nieuwe 16-inch MacBook Pro.

‘Icoontjes verklappen 16-inch MacBook Pro in macOS Catalina-beta’

MacGeneration ontdekte in de beta een verwijzing naar modelnummer MacBookPro16,1. Dit model zou staan voor de nieuwe aankomende 16-inch versie. Bij dit modelnummer is dus zelfs een icoontje beschikbaar, waarop in ieder geval te zien is hoe het grotere scherm eruit ziet.

MacBook Pro 16-inch icoontje.

Wat we in ieder geval uit het icoontje kunnen afleiden is dat het scherm inderdaad een fractie groter is. De schermranden zijn iets kleiner, maar het scherm heeft geen afgeronde hoeken zoals een concept van deze 16-inch MacBook Pro voorstelde. Het verschil met de 15-inch versie is klein, maar het scherm is wel degelijk groter. Er zijn zowel icoontjes voor de zilveren als spacegrijze versie verschenen. Hieronder zie je het verschil tussen de 15-inch en 16-inch versie.

15-inch vs 16-inch MacBook Pro in icoontjes in macOS beta.

Of dit icoontje en het modelnummer echt zijn, is lastig te achterhalen. Het modelnummer MacBookPro16,1 is in ieder geval niet eerder gebruikt, zo blijkt ook uit Apple’s eigen overzichtpagina. Neem het desalniettemin met een korreltje zout. In ons artikel lees je wat je kan verwachten van de 16-inch MacBook Pro.

Bekijk ook

Dit verwachten we van de nieuwe 16-inch MacBook Pro

Apple werkt achter de schermen druk aan een nieuwe MacBook Pro 16-inch. De geruchten volgen elkaar in rap tempo op, maar wat zijn de verwachtingen van dit nieuwe model en wat weten we nu al? Dit zijn onze MacBook Pro 16-inch verwachtingen.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit drie formaten (13-, 14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit begin 2023, voorzien van voorzien van de M2 Pro-chip of de nog krachtiger M2 Max-chip. Hier zit geen Touch Bar meer in. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 13-inch MacBook Pro is vernieuwd in de zomer van 2022 en heeft een M2-chip, maar nog wel hetzelfde design als de modellen van 2020 en ouder. Ook zit hier nog een Touch Bar in. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.