iTunes-accounts gehackt, ontwikkelaar manipuleert ranglijst in App Store

Een ontwikkelaar met de naam Thuat Nguyen is erin geslaagd om met 40 boeken in de top 50 van iPhone boeken-apps te komen, door accounts van iTunes-gebruikers te plunderen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

boeken manipulatieIn de categorie Boeken in de Amerikaanse App Store lijken de Aziatische stripboeken van ontwikkelaar Thuat Nguyen opeens enorm populair. Maar liefst 40 van de 50 bestverkochte boeken zijn van dezelfde ontwikkelaar. Het blijkt echter te gaan om een truc, waarbij de ranglijst van de App Store kunstmatig is verhoogd. Het werd ontdekt door twee iPhone-ontwikkelaars, die vermoeden dat iTunes-accounts van gebruikers zijn gehackt om massaal de applicaties van deze ontwikkelaar aan te schaffen.

iPhone-bezitters klagen op Twitter en in de reviews bij de betreffende boeken, dat ze met een ongewenste aankoop zijn opgescheept. Sommige mensen zijn wel $200 kwijt aan boeken die ze niet willen hebben. De ontwikkelaar heeft geen website en wie in Google zoekt zal geen aanwijzingen aantreffen dat Thuat Nguyen een succesvolle uitgeverij heeft. Gebruikers krijgen daarom het advies om hun recente aankopen in de gaten te houden.
boeken iphone

Overigens krijgen we van Nederlandse gebruikers ook met enige regelmaat klachten dat hun Click&Buy-account ‘leeggeroofd’ is, maar dat probleem staat los hiervan. Ook lijkt het probleem zich (nog) niet voor te doen in de Nederlandse App Store: daar bestaat de top 50 uit een normale mix van boeken en ontwikkelaars.

Meer info: Alex Brie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2010, 11:09
Categorieën Achtergrond, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen app store, boeken, ontwikkelaars, oplichting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.