iPhone Dev Team zet grote stap richting unlock iPhone 4

Het iPhone Dev Team heeft aangekondigd een grote stap richting de unlock van de iPhone 4 te hebben gezet. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer een unlock van de iPhone 4 verwacht kan worden.

iPhone 4 unlockDe hackers PlanetBeing en MuscleNerd van het iPhone Dev Team hebben bekendgemaakt een grote stap richting de unlock van de iPhone 4 te hebben gezet. Volgens MuscleNerd hebben de hackers arbitrary code execution bereikt op de baseband-chip. Dit wil zeggen dat ze hun eigen code op de baseband kunnen laten draaien. Hoewel er nog een groot aantal stappen genomen moet worden voordat een unlock publiek kan worden gemaakt, lijkt het nog slechts een kwestie van tijd todat de iPhone 4 te unlocken zal zijn.

Het blijft voorlopig nog even onduidelijkheid hoe lang een unlock van de iPhone 4 nog op zich zal laten wachten. De unlock van de iPhone 4 wordt bemoeilijkt, doordat Apple gebruikt maakt van een nieuwe baseband-chip ten opzichte van de iPhone 3G en iPhone 3GS. Op de nieuwe chip draait daarnaast in plaats van het vertrouwde Nucleus OS een operating systeem genaamd ThreadX. Ook heeft Apple enkele beveiligingsmaatregelen genomen, waaronder een maatregel die een unlock zoals blacksn0w tegen moet gaan. PlanetBeing laat zich hierdoor echter niet uit het veld slaan:

Apple added an anti-blacksn0w trick this time around. 😉 i have an ever-growing bag of tricks though, wrapped in a nice python script.

Het unlocken van de iPhone begint met het zoeken naar een kwetsbaarheid (vulnerability) in de code van Apple, die vervolgens met behulp van een exploit misbruikt kan worden. De exploit is de eerste stap in het creëeren van een zogenaamde injection vector; dat wil zeggen een manier om code of data op een bepaalde plaats te kunnen injecteren. Als dit lukt, kan er vervolgens een payload worden geschreven; de code die uiteindelijk met behulp van de injection vector geïnjecteerd wordt en de unlock van de baseband tot gevolg heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2010, 17:32
Categorie Jailbreak
Onderwerpen iPhone 4, iphone dev team, jailbreak, musclenerd, planetbeing, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.