MacBook Pro concept met OLED-balk van de zijkant

‘OLED-balk nieuwe MacBook Pro heet Magic Toolbar’

Gaat de OLED-balk in de aankomende nieuwe MacBook Pro door het leven als de Magic Toolbar? Uit geregistreerde merknamen blijkt dat deze naam in de Benelux geregistreerd is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het duurt nu niet lang meer voordat Apple nieuwe Macs aan gaat kondigen. Al een hele tijd gaan er geruchten dat de nieuwe MacBook Pro een aanraakgevoelige OLED-balk krijgt, waarmee je zelf de knoppen kunt aanpassen. Uit een geregistreerde merknaam, die ontdekt is door The Trademark Ninja, kunnen we misschien de naam van deze OLED-balk afleiden. Volgens het trademark gaat deze OLED-balk door het leven als Magic Toolbar. Een naam die typisch Apple is en goed past in het rijtje van andere product- en merknamen.

MacBook Pro concept met OLED-balk van de zijkant

‘Magic Toolbar in nieuwe MacBook Pro geregistreerd in Benelux’

De merknaam Magic Toolbar is op 5 februari 2016 geregistreerd voor de Benelux-landen Nederland, België en Luxemburg. Niet direct door Apple zelf, maar door een bedrijf met de naam Presto Apps America LLC, gevestigd in Dover in Amerika. Dit bedrijf is op 22 januari geregistreerd, mogelijk als schuilnaam voor Apple. De merknaam Magic Toolbar is voor een hele reeks aan categorieën geregistreerd, waaronder computer hardware. Als een bedrijf een merknaam wereldwijd wil laten registreren, dan hebben ze daar officieel zes maanden de tijd voor na het eerste moment van registratie. Nu blijkt dat deze wereldwijde registratie een dag voor de deadline gebeurd is. The Trademark Ninja heeft bovendien berekend dat het vastleggen van de naam zo’n €16.000 gekost heeft.

Magic Toolbar past bovendien mooi bij andere Mac-namen zoals de Magic Mouse, Magic Keyboard en Magic Trackpad. Hoewel de Magic Toolbar waarschijnlijk een geïntegreerde balk in de MacBook Pro is, en dus niet een los verkrijgbaar accessoire, matcht dit wel in het rijtje bij eerder genoemde accessoires. Bovendien lijkt het onwaarschijnlijk dat een ander bedrijf €16.000 wil investeren in het registreren van een merknaam, zo concludeert The Trademark Ninja.

Apple Magic Toolbar en Airpods trademark.

Echter geldt de registratie in de Benelux en de daarop volgende globale registratie, niet direct voor alle landen. In sommige landen zoals Canada moet de merknaam apart geregistreerd worden. Ook dit is inmiddels gebeurd, verrassend genoeg door hetzelfde bureau dat ook de merknaam Airpods geregistreerd had. Ook in Indonesië en Maleisië is de naam Magic Toolbar door hetzelfde bureau geregistreerd als de Airpods.

Magic Toolbar en Apple Smart Button?

Eerder registreerde Apple de naam Touch Bar, samen met een hele reeks aan andere merknamen. In dat rijtje zien we Magic Toolbar niet terug, maar is wel de naam Apple Smart Button te zien. Deze is geregistreerd op 28 april 2016, waardoor de termijn van zes maanden verloopt op 28 oktober 2016: een dag na de keynote. Naast de OLED-balk gaan er namelijk ook geruchten over een geïntegreerde Touch ID-sensor in de powerknop van de nieuwe MacBook Pro. Deze zou dan, als we dit patent moeten geloven, door het leven gaan als de Apple Smart Button.

Wat er uiteindelijk waar blijkt te zijn van al deze geregistreerde merknamen, weten we volgende week donderdag. Op 27 oktober om 19:00 Nederlandse tijd begint het nieuwe Apple-evenement. In het aankondigingsartikel vind je een lijst met onze verwachtingen, zodat je weet wat Apple mogelijk allemaal aan gaat kondigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2016, 14:04
Categorie Apple
Onderwerpen macbook pro, merknaam, oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.