iOS-toetsenbord met extra knoppen door hack.

iPhone-toetsenbord bevat verborgen knoppen voor kopiëren, knippen en plakken

Het iPhone-toetsenbord bevat verborgen knoppen om sneller en makkelijker te kopiëren, plakken en knippen. Dit ontdekte een ontwikkelaar door de iOS-code te hacken en zo de functie werkend te krijgen.

iOS-toetsenbord met extra knoppen door hack.
Al sinds iPhone OS 3 kun je op de iPhone tekst kopiëren, knippen en plakken. Dit werkt al sinds de introductie van deze functie door de tekst ingedrukt te houden, maar in het iOS-toetsenbord zitten sinds iOS 8 knoppen verborgen die het mogelijk maken om met één hand te kopiëren, knippen en plakken. Dit werd ontdekt door ontwikkelaar Steve Troughton Smith. De functie zit verborgen in de code van iOS en is dus niet zonder het nodige hackwerk te gebruiken.

Verborgen knoppen in iOS-toetsenbord

In 2014, het jaar van de introductie van iOS 8, bracht Apple ook de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uit. Deze schermen waren aanzienlijk groter dan de vorige iPhone 4- en iPhone 5-serie, waardoor Apple waarschijnlijk aan het experimenteren geslagen is met het iOS-toetsenbord. Om de bediening met één hand makkelijker te maken, heeft Apple een mogelijkheid toegevoegd om de lettertoetsen naar één kant te vegen. De ruimte die dan vrijgekomen is, wordt ingenomen door een knop voor knippen, kopiëren, plakken en herstellen. Hieronder zie je de functie in actie, die dus alleen te gebruiken is in de iOS-simulator op een computer en door de code te hacken.

Met de knoppen kun je sneller en makkelijker tekst kopiëren en plakken, waardoor je bijvoorbeeld in een chatgesprek niet hoeft te priegelen in het invoerveld. Om de toesten te laten verschijnen, veeg je vanaf de zijkant van het scherm naar links of rechts, waarna de toesten opschuiven en plaatsmaken voor de extra knoppen. De knoppen zijn niet helemaal nieuw voor het iOS-toetsenbord, want deze zijn wel al aanwezig in de iPad-versie in de nieuwe werkbalk boven de toetsen.

Of Apple ooit besluit om deze functie beschikbaar te maken, weet niemand. Mogelijk vond Apple de functie nog niet goed genoeg werken, waardoor besloten is om het niet voor het publiek beschikbaar te maken. Wel heeft Apple andere opties in iOS ingebouwd om de grotere schermen met één hand te bedienen, zoals de Bereikbaarheid-functie. Door twee keer te tikken op de Touch ID-sensor, verplaatst het scherm naar onderen zodat je makkelijker bij het bovenste gedeelte van een app komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 oktober 2016 om 14:00
Onderwerp
Categorie
iOS
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.