Nvidia CEO: Android-tablets worden ‘magisch’

Als het aan de CEO van grafischechipfabrikant Nvidia ligt worden de Android-tablets 'magisch'. Ondertussen komen ook andere concurrenten van Apple met hun plannen voor tablets.

Android-tabletAls we de CEO van Nvidia mogen geloven gaat Google ons echt verrassen met de op Android gebaseerde telefoons en in het bijzonder de tablets die het bedrijf momenteel ontwikkelt. “Ze bouwen een magisch product”, zei CEO Jen-Hsun Huang in een presentatie van de derdekwartaalcijfers van het bedrijf. Sinds de iPad begin dit jaar werd geïntroduceerd, heeft Apple de tablet altijd aangeduid met het woord ‘magisch’. “Ik denk dat het mensen heel erg zal gaan verrassen en zal laten genieten”, aldus de topman.

Toch is Huang wel positief over de iPad en de iPhone. Hij omschrijft ze als ‘zeer verbazingwekkende apparaten’ die iets ‘zeer opmerkelijks’ vereisen om mee te kunnen concurreren. Hij moet Apple ook wel te vriend houden, want het bedrijf is een grote afnemer van diens grafische processors. “Je kan niet zomaar een besturingssysteem op een tablet zetten en hopen dat je ermee met de iPad kunt concurreren”, stelt de topman van het bedrijf. Hij heeft dan ook hoge verwachtingen van Google en beloofde ten overstaan van aanwezige pers en financieel analisten dat Google’s ontwikkelaars het ‘absoluut waar gaan maken’.

Andere concurrenten staan ondertussen niet stil. Fabrikant Research In Motion (RIM) brengt volgend jaar haar PlayBook naar de markt, een Wi-Fi-tablet met een 7-inch touchscreen die, in tegenstelling tot de iPad, is voorzien van een camera aan de voor- en achterzijde. Het apparaat moet volgend jaar in het eerste kwartaal in Noord-Amerika gelanceerd worden, waarna de wereldwijde lancering in het tweede kwartaal plaats zal vinden. RIM hoopt met de iPad te concurreren door de PlayBook voor minder dan 500 dollar aan te gaan bieden. Zonder abonnement betalen Amerikanen echter 599 dollar en met een tweejarig T-Mobile-abonnement 399 dollar, zo’n 100 dollar minder dan het goedkoopste iPad-model.

Naast Google, RIM, Dell (Streak) en Samsung (Galaxy Tab) kondigde ook laptopfabrikant Lenovo vandaag een eigen tablet aan, die ‘LePad’ moet gaan heten. Topman Yang Yuanqing liet in een interview weten dat het apparaat begin 2011 in China wordt gelanceerd en later dat jaar in de Verenigde Staten; of en wanneer er een wereldwijde lancering komt is nog onduidelijk. LePad moet gelijktijdig met de lancering in de Verenigde Staten ook een eigen applicatiewinkel à la iTunes gaan krijgen. Wat het apparaat zal gaan kosten is ook nog niet bekendgemaakt.

Via: ZDNet, Wall Street Journal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2010, 17:21
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen android, blackberry, concurrentie, google, google documenten, lenovo, nvidia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.