‘Geen AirPlay voor iPhone 3G-gebruikers’

De AirPlay-functie zou niet meer werken in de laatste Golden Master (de versie voordat de software wordt gelanceerd) van iOS 4.2 op een iPhone 3G.

iPhone 3GAirPlay, een van de nieuwe functies van iOS 4.2 waarmee je via iTunes draadloos audio en video over het netwerk naar iPhones, iPod touches, iPads, Apple TV’s en apparaten van derden kunt streamen, is niet meer aanwezig in de laatste Golden Master van iOS 4.2 op de iPhone 3G, zo ontdekte 9 to 5 Mac. Dit zou de zoveelste tegenslag voor iPhone 3G-gebruikers betekenen, die eerder al veel problemen ondervonden met de trage iOS 4-software. Ook moeten zij het standaard zonder multitasking stellen en besloot Apple Game Center niet naar het twee jaar oude toestel te brengen.

Volgens de website was de AirPlay-functie voor iPhone 3G-gebruikers nog wel aanwezig in alle voorgaande betaversies, maar niet meer in de Golden Master die op 1 november aan ontwikkelaars werd vrijgegeven. Op de iPhone 4 daarentegen is de functie niet verdwenen en Apple geeft zelfs op haar eigen website aan dat AirPlay wordt ondersteund door alle toestellen die iOS 4 draaien, waaronder dus ook de iPhone 3G.

Het is dan ook een groot raadsel waarom de functionaliteit afwezig is in de laatste GM. Het zou een foutje kunnen zijn, maar een GM is doorgaans de laatste fase van het ontwikkelproces en vaak verandert er daarna niet zoveel meer voordat de softwareupdate aan het grote publiek wordt vrijgegeven. Als we de geruchten mogen geloven komt Apple op z’n vroegst vandaag met een bijgewerkte GM of een tweede GM, die de Wi-Fi-problemen waarover wij eerder vandaag berichtten, op moet lossen.

Onderstaande video laat zien dat de iPhone 4 wél AirPlay-ondersteuning heeft, maar de iPhone 3G niet (beide draaien iOS 4.2 GM):

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2010, 15:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen airplay, iPhone 3G

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.