Notitie-app in iOS 5.1 krijgt meer tekstopmaakfuncties?

De Notitie-app op de iPhone krijgt een make-over, beweert een Griekse website. Er komt meer opmaak, onderstrepen, doorhalen, gekleurde letters, opsommingen en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5.1 notesiOS 5.1 zal waarschijnlijk samen met de iPad 3 worden aangekondigd. De nieuwe versie van het iPhone-besturingssysteem wordt al een paar weken in betaversie getest door ontwikkelaars en daarbij lekken steeds meer functies uit. Het nieuwste gerucht is dat de Notitie-app van iOS compleet vernieuwd zal worden, met de mogelijkheid om veel meer tekstopmaak te doen. De Notitie-app is al vanaf het begin in iOS aanwezig en heeft sinds 2007 nauwelijks nieuwe functies gekregen. Het notitieblok kan alleen platte tekst aan en kreeg in een vrij laat stadium wat extra lettertypes erbij. Volgens iPhoneHellas gaat dat veranderen en kunnen we straks ook tekst onderstrepen, de letterkleur wijzigen, opsommingen maken en andere opmaak in de tekst opnemen.

Voor ontwikkelaars van notitie-apps in de App Store zullen de uitbreidingen waarschijnlijk nauwelijks effect hebben. Apps van derden bevatten vaak functies die Apple zelf niet snel zal toepassen, zoals een koppeling met Dropbox. Door de concurrentie met iCloud is de kans klein dat Apple Dropbox gaat ondersteunen.

Volgens operatorprofielen in de laatste betaversie van iOS 5.1 zal de nieuwe firmware rond 9 maart beschikbaar komen. De aankondiging van de iPad 3 staat volgens de geruchten gepland op 7 maart in San Francisco. Naast de vernieuwde Notitie-app zou iOS 5.1 ook Japanse ondersteuning voor Siri bevatten (en mogelijk ook Chinees en Russisch), een nieuwe camera-schuifknop op het homescreen, nieuwe wallpapers en Siri-ondersteuning op de iPad 3.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2012, 16:55
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen notities, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.