Apple publiceert startersgids voor iOS-ontwikkelaars

Apple heeft een gids gepubliceerd voor nieuwe ontwikkelaars. Het legt uit hoe je een iOS-app maakt, van Xcode installeren tot indienen bij de App Store.

app-ontwikkelenHeb je altijd al ervan gedroomd om je eigen app te maken, dan gaat Apple je vanaf nu wat extra hulp bieden. Ze hebben een introductiegids online gezet, voor mensen die willen leren programmeren. ‘Start Developing iOS App Today’ is de titel van de gids waarmee je meteen aan de slag kunt. Je downloadt de Xcode-toolkit uit de Mac App Store, schrijft je in als ontwikkelaar in het iOS Developer Program en volgt de verdere stappen die Apple je aandraagt.

In totaal bestaat het traject uit 13 stappen, waarbij je een eerste app gaat bouwen zodat je vertrouwd raakt met de hulpmiddelen en de SDK (software development kit). Uiteraard heb je wel wat aanleg voor programmeren en logisch denken nodig, om de gids te kunnen volgen. Onlangs was in het nieuws dat de app economie alleen al in de VS bijna een half miljoen banen heeft opgeleverd. Mensen die een nieuw bestaan proberen op te bouwen,

appguide

Meer info: Start Developing iOS Apps Today

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2012, 14:19
Categorie Apps
Onderwerpen ios 3, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.