Gerucht: iPad 3 krijgt 8-megapixel camera en rondere hoeken

De iPad 3 heeft een verbeterde 8-megapixel camera en een meer afgeronde behuizing. Dat beweert een Taiwanese site op basis van foto's. Ook zou de iPad 3 op 7 maart worden aangekondigd.

ipad-3-camera-vergelijkingEr zijn opnieuw foto’s opgedoken van de achterkant van de iPad 3. Daardoor zijn geruchten ontstaan dat de nieuwe iPad voorzien is van een 8-megapixel camera, zo meldt de Taiwanese website Apple Daily. De iPad 3 heeft een grotere cameralens aan de achterkant. Ook zijn de hoeken en randen van de iPad wat meer afgerond. Een foto van de achterkant van de vermoedelijke iPad 3 (zie foto hieronder) laat dat zien. De volumeknoppen en speaker zitten nog op dezelfde plaats. De Taiwanezen melden verder dat de iPad 3 een upgrade zal krijgen naar een quad-core A6-processor, al spreken andere bronnen van een verbeterde dual-core chip.


Over de iPad 3 gaan ook geruchten dat meerdere operators LTE zullen ondersteunen en dat er een retina-scherm aanwezig zal zijn met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. De afmetingen van het scherm blijven wel hetzelfde: 9,7 inch. De Taiwanese nieuwsbron meldt ook dat de iPad 3 op 7 maart aangekondigd zal worden, al lijkt het erop dat ze zich daarbij niet op eigen bronnen baseren, maar op geruchten die al een tijdje circuleren. De nieuwe iPad zal dan rond 16 maart in de winkel liggen. Apple heeft al eerder nieuwe iOS-apparaten op vrijdag, ruim een week na de aankondiging op de markt gebracht.

ipad-3-hoeken

De iPad 3 zal waarschijnlijk voorzien zijn van iOS 5.1, waarover vandaag ook alweer nieuwe geruchten circuleerden. De Notitie-app zou in iOS 5.1 zijn voorzien van uitgebreidere tekstopmaakfuncties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 februari 2012 om 10:44
Categorieën
Geruchten, iDevices
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.