frontcamera

iOS 9-code wijst op iPhone-frontcamera met flitser voor selfies

Code van iOS 9 wijst erop dat Apple de frontcamera wil verbeteren met 1080p video, een flitser voor betere selfies en meer. De frontcamera wordt steeds serieuzer.

Code in de beta van iOS 9 bevat aanwijzingen voor een nieuwe frontcamera in de iPhone. In de code staat dat de FaceTime-camera aan de voorkant van de iPhone 1080p video’s gaat ondersteunen. Momenteel is de resolutie nog 720p op de iPhone 6 (Plus). Ook zitten er aanwijzingen in dat er een flitser aanwezig is en dat de video’s met een snelheid van 240 fps kunnen worden geschoten. De ontdekkingen werden gedaan door ontwikkelaar Hamza Sood.

Binnenkort meer selfie-functies?

Op de huidige iPhones is juist de camera aan de achterkant het meest krachtig. Misschien wil Apple de frontcamera nog eens extra verbeteren door de populariteit van selfies, zodat je ook bij slechte lichtomstandigheden een herkenbare foto van jezelf kunt maken. In de aanwijzingen is bijvoorbeeld te zien dat er aan ondersteuning voor pano-selfies wordt gedacht.

Lees ook: Panoselfies, de nieuwste trend onder selfie-fotografen

Apple richt zich vooral op camerakwaliteit

frontcamera
Over de camera aan de achterzijde wordt gezegd, dat deze de sprong van 8 naar 12 megapixel gaat maken, maar daarvan zijn geen aanwijzingen te vinden in de code van iOS 9. Apple lijkt zich de afgelopen jaren vooral te hebben gefocust op het verbeteren van de beeldkwaliteit bij 8 megapixel, door bijvoorbeeld het maken van foto’s met slechte belichting te verbeteren. Een overname van het bedrijf LinX bevestigt ook de richting die Apple heeft gekozen. Dit bedrijf is gespecialiseerd in miniatuur camera’s voor mobiele apparaten.

LiNX Camera

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2015, 19:58
Categorie iOS
Onderwerpen camera, selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.