Nieuwe Apple TV 3 gevonden in iOS 5

In de code voor iOS 5 is een verwijzing naar AppleTV3,1 gevonden, de eerste aanwijzing dat Apple bezig is met een nieuwe Apple TV, die mogelijk 1080p films kan afspelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AppleTVTijdens het evenement ‘Let’s Talk iPhone’ kondigde Apple niet alleen een nieuwe iPhone aan. Er waren talloze kleine aankondigingen, zoals de Find My Friends-functie en een witte iPod touch. Over een nieuwe Apple TV werd niet gesproken, maar toch lijkt ‘ie eraan te komen. In de code van iOS 5 zijn aanwijzigingen gevonden.

Eerder dit jaar werd er gesproken over een nieuwe Apple TV met A5-processor, dezelfde die in de iPhone 4S en de iPad 2 zit. De verwerkingskracht van het apparaat zou daarmee toenemen, zodat je 1080p HD-video’s zou kunnen afspelen. Momenteel is 720p het hoogst haalbare, dankzij de aanwezigheid van een A4-chip.

Toch zou Apple ondertussen bezig zijn om aan een nieuw videoformaat met de naam HD+ te werken. Films in dit formaat zouden komend najaar beschikbaar komen, met een nieuwe Apple TV om de content ook te kunnen afspelen. Maar tastbare aanwijzingen voor een nieuwe Apple TV waren er nog niet. 9to5mac heeft nu in de code van iOS 5 een nieuw apparaat gevonden, met codenaam AppleTV3,1. Dit wijst erop dat er toch een derde generatie Apple TV in de maak is. De huidige Apple TV staat bekend onder de naam AppleTV2,1.

Eerder waren nieuwe iOS-apparaten ook ontdekt door verwijzingen in de code. Eigenlijk is het ook wel logisch dat Apple een Apple TV moet uitbrengen met ondersteuning voor 1080p, want hoe anders zou je de 1080p-filmpjes die je met de iPhone 4S hebt gemaakt, moeten afspelen? De iPhone 4S ondersteunt AirPlay Mirroring, zodat je content die je op de iPhone hebt gemaakt meteen kunt afspelen op je tv.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 11:17
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.