Apple gaat AirPort Utility-app voor iOS uitbrengen

iOS 5 krijgt een aparte app AirPort Utility, die je uit de App Store kunt downloaden. Hiermee kun je je AirPort basisstation instellen.

apple-airport-iosIn vroege beta’s van iOS 5 was een nieuwe functie toegevoegd. Je kon er AirPort-stations op een lokaal netwerk mee instellen. Zo kun je bijvoorbeeld een Time Capsule instellen, inclusief Wi-Fi-netwerk en wachtwoord. Je kunt ook verbinding maken met een bestaand netwerk of een basisstation vervangen. In de beta van iOS 5 werkte dit nog via de Instellingen-app van het toestel, maar het lijkt erop dat Apple bezig is om een aparte AirPort Utility-app voor iOS te maken.

Deze app zal via de App Store worden aangeboden, misschien al vanaf 12 oktober, gelijktijdig met de publieke release van iOS 5. Het blijkt uit de Golden Master van iOS 5, waar een knop aanwezig is voor AirPort-gebaseerde netwerken. Druk je op deze knop, dan verschijnt er een pop-up die je aanraadt om de AirPort Utility uit de App Store te downloaden. Daarna wordt iTunes geopend. De betreffende app is echter nog niet beschikbaar. Het maakt duidelijk dat er nog wel wat verrassingen in iOS 5 te vinden zullen zijn. Het instellen van een AirPort-netwerk lijkt als functionaliteit uit iOS 5 te zijn gehaald en verplaatst naar een aparte app. Het sluit aan bij een andere functie van iOS 5, PC Free. Dit is een verzameling hulpmiddelen waarmee je je iOS 5-apparaat in gebruik kunt nemen zonder dat je deze hoeft aan te sluiten op een Mac of Windows-PC. Het is in lijn met Apple’s visie op het Post PC-tijdperk, waarbij je geen desktopcomputer meer nodig hebt om belangrijke handelingen te verrichten.

Op 12 oktober kunnen we dus de AirPort Utility verwachten, plus nog een andere app die door Apple werd gepresenteerd op de keynote van afgelopen week: Cards. Hiermee kun je gedrukte wenskaarten maken op je iPhone.

AirPort Utility is straks verkrijgbaar via deze link: http://www.iTunes.com/AirPortUtility-iOS.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2011, 15:47
Categorie iOS
Onderwerpen airport, utility

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.