Niet-officiële Wikileaks-app verwijderd door Apple

Apple heeft de niet-officiële Wikileaks-applicatie voor de iPhone verwijderd uit de App Store. Twee dagen was de Wikileaks-app met Twitter-berichten en nieuws rondom het fenomeen verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wikileaks app“Information wants to be free” is een slogan die bij Wikileaks past. Maar de ontwikkelaar die een niet-officiële app voor Wikileaks uitbracht wilde er wel degelijk geld voor hebben: €1,59 voor een app waarmee je tweets en nieuwsberichten over Wikileaks kunt lezen. De app is ontwikkeld zonder medewerking van de Wikileaks-organisatie, al belooft de ontwikkelaar wel $1 per transactie over te maken. Apple zag de app bij nader inzien toch niet zitten: ze verwijderden de Wikileaks-applicatie uit de App Store. Ontwikkelaar Igor Barinov heeft nog niet bekendgemaakt om welke reden.

Twee dagen stond de Wikileaks-app in de App Store. Mogelijk zag Apple het niet zitten om als Amerikaans bedrijf te worden geassocieerd met het lekken van Amerikaanse staatsgeheimen. Bedrijven zoals VISA, Mastercard en PayPal waren eerder het doelwit van aanvallen door hackers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2012, 14:05
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.