Uitleg van Apple over verwijdering Week Calendar HD verwarrend en tegenstrijdig

De app Week Calendar HD is door Apple verwijderd uit de App Store. Maar de reden is nogal vreemd: Apple heeft de app weggehaald omdat het teveel op de standaard agenda lijkt.

weekcalDe applicatie Week Calendar HD is onlangs verwijderd uit de App Store, zonder opgaaf van reden. De ontwikkelaar stond perplex en kon ook geen reden bedenken waarom deze populaire app zomaar moest verdwijnen. Inmiddels is er meer bekend. Op de website van ontwikkelaar Utilitap is te lezen, dat Apple de app heeft verwijderd, omdat de plaatsing van knoppen, tekstgebruik en schermlayout teveel lijkt op Apple’s eigen agenda-app. Dat gebeurt wel eens vaker, maar de ontwikkelaar staat opnieuw perplex. Ze vinden namelijk dat ze het EventKitUI-framework precies zo hebben gebruikt als Apple voorschrijft.

Het genoemde framework is door Apple ontworpen en wordt specifiek aan externe ontwikkelaars beschikbaar gesteld om agenda-gegevens in een app te kunnen tonen. Maar blijkbaar moet je daarbij nog wel zelf wat creativiteit er tegenaan gooien. Als het allemaal teveel lijkt op Apple’s eigen agenda-app, is dat ook niet gewenst. De ontwikkelaar zit nu met een dilemma: ze kunnen de layout veranderen, maar zijn dan bang dat de app alsnog afgekeurd wordt omdat niet de juiste frameworks zijn gebruikt. Nu zijn er genoeg agenda-apps te vinden die Apple niet heeft weggehaald, dus er zal ongetwijfeld een alternatieve layout te vinden zijn die Apple wel kan waarderen.

Ben je op zoek naar een alternatieve agenda-app, dan zou je ook eens kunnen kijken naar:

Meer info: Week Calendar HD-blog

week calendar eventkit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2011, 18:08
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.