iPhone 6 curved display

‘Alleen duurste iPhone-model krijgt in 2017 een gebogen OLED-scherm’

In 2017 zullen niet alle nieuwe iPhones voorzien zijn van gebogen OLED-scherm. Het geldt waarschijnlijk alleen voor het duurste model, zeggen Japanse bronnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Gebogen iphone 6 conceptApple gaat volgend jaar tenminste drie nieuwe iPhones uitbrengen, zo zijn de verwachtingen. Eén daarvan is een duurder model met 5,5-inch OLED-scherm, dat aan de zijkanten gebogen is. De andere twee modellen hebben een vlak LCD-scherm, net als in de huidige iPhone 6s-modellen. Dat beweert de Japanse website Nikkei.


De Japanners denken dat Samsung de belangrijkste leverancier van de OLED-schermen wordt, ook al zijn ze waarschijnlijk niet in staat om voldoende stuks te leveren voor de iPhones en de eigen Galaxy-smartphones. Daarom is Apple-leverancier Foxconn nu ook druk bezig om behuizingen van glas en OLED-schermen te ontwikkelen, zodat ze meer opdrachten van Apple binnen kunnen slepen.

Gebogen OLED-scherm alleen in premium model

Je zult dus het duurste model van de iPhone in 2017 moeten aanschaffen om te kunnen profiteren van het verbeterde contrast, de snellere responstijd, betere inkijkhoek en langere accuduur. OLED-schermen presteren op die vier punten beter dan de huidige LCD-schermen.

Bekijk ook

'Eerste iPhone met OLED-scherm verschijnt al in 2017'

Apple zou in 2017 de overstap al willen maken naar OLED-displays. Dit is een jaar eerder dan voorgaande geruchten deden vermoeden.

De opmerkingen van Nikkei sluiten aan op eerdere voorspellingen van KGI-analist Ming-Chi Kuo, die beweerde dat Apple een volledig nieuwe 5,8-inch iPhone met AMOLED-scherm op de markt gaat brengen in 2017. Kuo noemde daarbij drie modellen, waaronder twee toestellen met LCD-scherm in de gangbare formaten en een duurder OLED-model. Een 5,8-inch scherm is haalbaar in een behuizing ter grootte van de huidige iPhone 6s Plus, vooropgesteld dat het scherm aan de zijkanten doorloopt. Daarbij wordt het ook mogelijk om aan de zijkant bedieningsmogelijkheden in te bouwen, zoals de knoppen die je aan de zijkant van de Samsung’s Galaxy S7 edge vindt. De buiging van het scherm kan daarbij heel subtiel zijn, zoals dit concept van twee jaar geleden (!) laat zien:

iPhone 6 curved display

Dit jaar zou Apple volgens de geruchten ook drie modellen van de iPhone uitbrengen, maar het model met 5,5-inch scherm en enkele cameralens zou zijn geschrapt. In plaats daarvan komen er twee modellen: 4,7-inch met enkele lens en 5,5-inch met dubbele lens.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.