OLED-schermen al vanaf 2017 in iPhones?

‘Eerste iPhone met OLED-scherm verschijnt al in 2017’

Apple zou in 2017 de overstap al willen maken naar OLED-displays. Dit is een jaar eerder dan voorgaande geruchten deden vermoeden.

OLED-schermen al vanaf 2017 in iPhones?

Apple zou sneller met een iPhone met OLED-scherm komen dan aanvankelijk werd gedacht. Bronnen van Nikkei stellen dat we in 2017 de eerste iPhone met dit display kunnen verwachten, een jaar eerder dan geruchten deden vermoeden.

Volgens de (anonieme) bronnen van de Japanse krant, heeft Apple een verzoek ingediend bij Samsung en LG om de fabrieken eerder klaar te stomen voor het produceren van OLED-schermen.

iPhone Pro met OLED-display?

Naar verwachting wordt het in verband met onderdelen lastig om alle iPhones in 2017 de overstap naar OLED te laten maken. Daarom bestaat de mogelijkheid dat alleen een premium model uitgerust wordt met dit scherm, zoals de iPhone Pro of iPhone 7s Plus.

Apple gebruikt het ‘S-jaar’ van de iPhone altijd om vooral hardwarematig nieuwe veranderingen door te voeren. Het zou dus goed kunnen dat de grote trekpleister van de iPhone 7s in 2017 een gloednieuw OLED-display wordt. De Apple Watch is overigens het eerste apparaat van Apple met een OLED-scherm.

De voordelen van OLED

In juni 2015 doken de eerste geruchten op over Apple die interesse toonde in OLED. Deze schermen hebben de nodige voordelen ten opzichte van de huidige LCD LED-displays die nu in iPhones te vinden zijn.

Zo worden kleuren (vooral zwarttinten) mooier weergegeven, wat voor een betere beeldkwaliteit zorgt. Ook zijn de schermen energiezuiniger, goed nieuws voor de batterijduur van het toestel dus. Daarnaast zijn de schermen dunner en kunnen ze gebogen worden. In het onderstaande artikelen zetten we de voor- en nadelen van OLED voor je op een rijtje.

Via: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2016, 8:14
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp oled

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.