Newton Mail stopt er (alweer) mee

App te gebruiken tot 30 april
Snel. Mooi. Betrouwbaar. Dat zijn de trefwoorden waarmee Newton Mail zichzelf aanprijst. Betrouwbaar is echter niet het sterkste punt van de makers, want ze stoppen er nu opnieuw mee. Betalende mensen zitten met een probleem.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Een iCulture-lezer stuurde ons het volgende bericht:

Opende net Newton mail en kreeg een melding dat ze er op 30 april 2020 mee stoppen. Na amper 6 maand mag ik dus weer opzoek naar een alternatief. Benieuwd of ik een refund ga krijgen daar ik nog 6 maanden heb betaald.

Het is niet de eerste keer dat Newton Mail ermee stopt. In september 2018 hield de app, die voorheen CloudMagic heette, er ook al mee op. Een paar maanden later was de Newton Mail-app opeens weer terug, maar voor de helft van de prijs. Aanvankelijk vroegen de mailers 100 euro per jaar om de mailapp te gebruiken, later werd dit verlaagd naar 50 euro per jaar. Maar die lagere prijs wist nog steeds niet genoeg klanten te trekken, vooral als je bedenkt dat alternatieven zoals Gmail ‘gratis’ zijn in ruil voor je data.


Newton Mail (en voorloper Cloud Magic) was een van de eerste aanbieders met maand- en jaarbetalingen voor apps. Volgens Apple is het dé manier om te zorgen dat apps regelmatig updates krijgen en goed onderhouden worden. Maar bij Newton Mail is dat niet het geval.

Newton Mail stopte ook al in september 2018
Newton Mail stopte ook al in september 2018.

Vorig jaar kwam Newton Mail in handen van Essential, een bedrijf dat werkte aan Project GEM, een combinatie van hardware, software en clouddiensten. Dit bleek niet levensvatbaar en dat betekent dat het moederbedrijf helemaal gaat stoppen. Het betekent ook het einde van Newton Mail.

Newton-Mail

Het team laat weten dat je nog tot 30 april de tijd hebt om Newton Mail te gebruiken. Wat er met de nog lopende abonnementen gaat gebeuren, staat er echter niet:

Current Newton Mail users will have access to the service through April 30, 2020. […] To the Essential and Newton Mail communities, we offer our deepest thanks for your support and passion for our vision. You motivated us, kept us on our toes and made it all worthwhile.

Voor vragen kun je terecht op support@essential.com of op hello@newtonhq.com zolang het personeel er nog zit om te antwoorden.

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.