Apple-Music-iPhone-6

Dit zijn de Nederlandse prijzen voor Apple Music

De prijzen voor Apple Music in Nederland zijn officieel bekend: voor een tientje per maand kun je dit jaar onbeperkt naar muziek gaan luisteren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Music-iPhone-6Apple Music gaat in Nederland en België €9,99 per maand kosten, of €14,99 voor een gezinsabonnement. Dit blijkt uit de laatste beta van iOS 8.4, waarin informatie over de muziekdienst al zichtbaar is. Apple heeft daarmee officieel de prijzen in Nederland en België bekendgemaakt. Tijdens de keynote werd alleen aangekondigd wat Apple Music in dollars zal gaan kosten.

Apple Music prijzen in Nederland

Kort samengevat, zijn dit de prijzen voor Apple Music:

  • €9,99 voor een gewoon abonnement.
  • €14,99 voor een gezinsabonnement met maximaal zes personen.

Voor een gezinsabonnement moet je gebruikmaken van gezinsdeling, dat in iOS 8 door Apple werd geïntroduceerd. Meer hierover lees je in het artikel ‘Family Sharing voor iOS: aankopen en informatie delen met gezin‘. Dit werkt alleen met creditcards.

Velen gingen er eigenlijk al vanuit dat Apple Music €9,99 per maand zal gaan kosten. Apple past de prijzen voor Europa vaak aan door simpelweg het dollarteken door een euroteken te vervangen. Met onderstaande screenshots van iOS 8.4 weten we echter zeker dat Apple Music in Europa €9,99 zal gaan kosten.

Apple Music Nederlandse prijzen 1 Apple Music Nederlandse prijzen 2

De Muziek-app in iOS 8.4 laat al wel informatie over Apple Music zien, maar de dienst kan op het moment nog niet worden gebruikt. Op 30 juni gaat het officieel van start.

Wat is Apple Music?

Apple Music is een nieuwe muziekdienst waarmee je voor 10 euro per maand onbeperkt naar muziek kunt luisteren. Daarmee gaat Apple de concurrentie aan met Spotify, maar Apple kiest voor een bijzondere aanpak waarbij je aanbevelingen krijgt door echte muziekkenners. Apple Music heeft ook een online radiostation genaamd Beats 1, waarbij dj’s vanuit drie wereldsteden live uitzenden. Daarnaast bevat de dienst een sociaal netwerk voor fans en muzikanten, genaamd Connect. Apple Music is vanaf 30 juni te gebruiken in iOS 8.4 en is drie maanden gratis te proberen.

Lees ook:

Met dank aan Menno en Peter voor de screenshots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2015, 12:03
Categorie Diensten
Onderwerp apple music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.