Google Assistant iPhone

Nederlandse Google Assistant komt eraan: besloten beta gestart

Google is begonnen met een besloten beta voor de Nederlandse Google Assistant. Het gaat om een beperkte test, waarbij een klein aantal Nederlandstaligen alvast met de assistent aan de slag kunnen gaan. Het plan is om later dit jaar Google Assistant in het Nederlands beschikbaar te stellen.

Besloten beta voor Google Assistant

Een Nederlandse versie van de Google Assistant kan ook interessant zijn voor iOS-gebruikers. Daarmee krijg je namelijk een extra alternatief ten opzichte van Apple’s Siri, die sommige mensen niet intelligent genoeg vinden. Google’s assistent kan vaak beter inspelen op context en heeft ook betere antwoorden op kennisvragen, dankzij de jarenlange ervaring met zoektechnologie die Google heeft. Deelnemers aan de besloten beta hebben de informatie naar buiten laten lekken.

Android-toestellen eerst
Helaas lijkt de test zich momenteel te beperken tot Android-telefoons met de versies Android L, M, N en O. Google stelt de Assistant ook beschikbaar op iOS, maar de benodigde app (link) is momenteel alleen beschikbaar in landen waar de dienst officieel wordt ondersteund, zoals in de VS. De deelnemers aan de Nederlandse test mochten niet naar buiten brengen dat ze meedoen, maar dat is nu toch gebeurd. Daarbij riskeren ze wel toekomstige deelname aan beta’s.

Nog geen Google Home
De Nederlandse assistent zal voorlopig alleen op smartphones werken, zo benadrukt Google-woordvoerder Rachid Finge:

De Google Assistant die binnen enkele maanden beschikbaar is in het Nederlands werkt alleen op Android- en iOS-devices.

Het zal dus nog niet te gebruiken zijn op slimme speakers en dat is jammer. Want het zou leuk zijn als je de Google Home-speakers ook wat makkelijker in Nederland zou kunnen gebruiken, waaronder de goedkope Google Home Mini, die wij een tijdje geleden getest hebben. We moesten de commando’s daarbij nog in het Engels geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2018, 10:16
Bron Bron NU
Categorie Diensten
Onderwerpen google, google assistant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.