Namaak-apps van Apple toegelaten in Google Play Store

Google heeft namaak-apps van 'Apple Inc' toegelaten in de Google Play Store. De apps verschenen korte tijd online. iWork, iLife, Garageband en andere apps waren verkrijgbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

garageband-piratedGoogle heeft enkele namaak-apps met titels als iPhoto, iMovie and GarageBand toegelaten in de Google Play Store. De apps waren gemaakt door een bedrijf dat zich ‘Apple Inc’ noemde. Inmiddels heeft Google de namaak-apps alweer verwijderd. Dit is mogelijk omdat Google geen goedkeuringsproces hanteert, zoals bij Apple’s App Store gebruikelijk is. Namaak-applicaties en apps met malware worden pas verwijderd als gebruikers erover klagen. Er stonden in totaal zes apps in de Google Play Store, de voormalige Android Market.

Het duurde enkele uren totdat de apps werden ontdekt en weggehaald door Google. In Google Play verschijnen vaak kopieën van bestaande apps, die gebruikers op het verkeerde been zetten. Vaak zijn ze bedoeld om malware te verspreiden en niet om snel geld te verdienen. Apps in de Google Play Store zijn vaak gratis. Bij de namaak-apps van ‘Apple Inc’ werd wel geld gevraagd, variërend van $4,98 tot $9,98 per app.

Om iets te doen aan het toenemende malwareprobleem zal Google een malware-scanner inschakelen. Die kan malware detecteren, maar gebruikers kunnen er nog steeds voor kiezen om de besmette apps te installeren. Daarnaast denkt Google na over een oplossing om reeds geïnstalleerde apps op malware te kunnen scannen. Beveiligingsonderzoekers hebben al laten zien dat de eerste versie van deze malwarescanner gemakkelijk om de tuin geleid kan worden.

google-play

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2012, 11:15
Categorie Apple
Onderwerpen android, apple, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.