iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Duolingo, Bijbelverhalen voor jou, CaseOntwerp en meer

Deze week is onder andere de indrukwekkende taalles-app Duolingo uitgekomen op de iPhone, die volledig gratis is te gebruiken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Duolingo taal leren met gratis iPhone-appIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week onder andere de taalles-app Duolingo, waarmee je gratis talen kan leren op een speelse manier.


AG Publiek Gezocht iPhonePubliek gezocht – Een keertje opzichtig hard Groen! roepen in Lingo, of de volgende grote Donor Show bijwonen? De nieuwe Nederlandse iPhone-app Publiek Gezocht geeft een overzicht van programma’s die publiek of zelfs deelnemers zoeken voor hun uitzendingen. Zo zie je onder andere dat de nieuwe komedieserie AAF die gaat draaien op RTL 4, live publiek zoekt voor de opname van deze vrijdag. Dan krijg je een exclusieve kijk in de serie die pas volgend voorjaar wordt uitgezonden.
Downloaden: Publiek gezocht (gratis, vanaf iOS 4.3)

AG NMBS Storingen iPhoneNMBS Storingen – In navolging van de kleine app NSStoringen, heeft de Nederlandse ontwikkelaar Tim Wachter nu een iPhone-app uitgebracht die pushberichten verstuurt als er storingen plaatsvinden op het Belgische spoor. Met NMBS Storingen kan je stations die je vaak bezoekt invoeren in de applicatie en er meldingen voor inschakelen. Daarnaast biedt de applicatie een eenvoudig overzicht van de huidige werkzaamheden en storingen als je hem aanzet.
Downloaden: NMBS Storingen (€0,89, vanaf iOS 5.0)

AG BTT Remote iPhoneBTT Remote – Als Apple het zelf niet doet, kan het wel via een andere applicatie. BTT Remote is een nieuwe app waarmee je de iPhone of iPad als afstandsbediening kan gebruiken voor je Mac of MacBook. Door verbinding te maken met de gratis Mac-toepassing BetterTouchTool, kan je de applicatie gebruiken als virtuele muis voor je Mac, maar ook toepassingen als QuickTime, VLC Player iTunes, je browser en zelfs Finder zijn er niet veilig voor. Je kan ongestoord vooruitspoelen, pauzeren, het volgende nummer afspelen en de openstaande toepassingen volledig benutten.
Downloaden: BTT Remote (€1,79, universele app, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.1)

AG Spooons for 1 iPhoneSpooons for 1 – Koken voor jezelf: het is onhandig. De meeste producten zijn verpakt voor meerdere personen en je moet maar zin hebben in teveel beperkt houdbare producten in huis te halen. Spooons for 1 is een nieuwe Nederlandse iPhone-app vol met recepten voor de alleenstaande. Single of gewoon een week keihard op jezelf blokken? Met credits koop je de recepten en de bijbehorende boodschappenlijst voor één week. Spooons for 1 zorgt ervoor dat je elke week afwisselende menu’s voorgeschoteld krijgt en geen onsje vers eten teveel koopt.
Downloaden: Spooons for 1 (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

AG Persoonlijke records iPhonePersonal Records – Hardlopend, fietsend, met de auto of op elke willekeurige andere manier: de nieuwe iPhone-app Personal Records is erop gericht dat je elke keer je eigen tijd verbetert. De Nederlandse applicatie doet dat met zo weinig mogelijk opsmuk: in een schone, stijlvolle interface leg je de eerste keer een route af. De volgende keer hoef je hem maar aan te tikken om je volgende tijd ermee op te nemen. De applicatie snijdt de route zelf op in tussentijden.
Downloaden: Personal Records (€0,89, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

AG Alaaf Limburg iPhoneAlaaf Limburg – Het grote vervolg van de prinsenverkiezingen afgelopen weekeinde, vindt pas in februari plaats. Dan barst het echte carnaval los onder de rivieren in het land. Maar het is niet zo dat je aandacht in tussentijd hoeft te verslappen. Alaaf Limburg van ontwikkelaar nxtmix is zowaar een soort sociaal mobiel netwerk voor carnavalsverenigingen. Je voert je vereniging(en) in en hebt vervolgens altijd een gastenboek ervan bij de hand.
Downloaden: Alaaf Limburg! (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

AG Vycloud iPhoneVycloud – Er is geen excuus nodig om een nieuwe, stijlvolle weerapp uit te brengen, maar in navolging van Weather On is Vycloud de tweede weerapp op de iPhone die volgens de ontwikkelaar bewust is ontworpen met het iPhone 5-scherm in het achterhoofd. Vycloud begroet je met het huidige weerbeeld, de temperatuur gaandeweg de dag en een sfeerbeeld van het weer. Je kan echter overal een paneel vandaan trekken met veegbewegingen voor extra informatie informatie.
Downloaden: Vycloud (€0,89, vanaf iPhone 3GS en iOS 6.0)

AG Overgram iPhoneOvergram – Eerder dit jaar hebben we nog aandacht besteed aan Over, een iPhone-applicatie waarmee je teksten met fraaie lettertypes op foto’s kunt plaatsen. De ontwikkelaar van deze app heeft inmiddels Overgram uitgebracht, een gratis alternatief dat zich enkel richt op het delen van je bewerkte foto’s met Instagram. In de app open je een foto, waarna je hem bijsnijdt tot Instagram-formaat en er een tekst op plaatst. Ben je helemaal klaar, dan kun je de foto delen.
Downloaden: Overgram (gratis, met in-app aankoop, iOS 5.1+)

AG Duolingo iPhoneDuolingo – Ervan uitgaande dat je Engels al onder de knie hebt, is Duolingo misschien wel de volgende stap om jezelf een volgende taal aan te leren. In navolging van de website, heeft de dienst nu ook een iPhone-app waarmee je jezelf vanuit het Engels vier andere talen kan aanleren: Duits, Frans, Spaans en Portugees. De compleet gratis lesdienst begint in elke taal bij de basis en in een boomstructuur kan je zien welke onderwerpen je erna voor je kiezen krijgt. Om er zeker van te zijn dat je de stof goed kent, moet je na een aantal hoofdstukken een toets maken om verder te gaan.
Downloaden: Duolingo (gratis, iOS 5.0+)

AG Chronicle Touch iPhoneChronicle Touch – Je rekeningen onder controle houden en nooit meer een betaling missen. Dat is al langer het doel van de Mac-toepassing Chronicle Bill Manager, en die toepassing heeft er nu ook een kleine versie op de iPhone bij gekregen waarmee je online kan synchroniseren. Chronicle Touch betaalt nog net geen rekeningen voor je, maar zorgt ervoor dat je rekeningen op tijd blijft betalen. Voer betalingsverzoeken in en de app houdt bij wanneer je moet betalen. Toch kan de papierstapel op tafel nog niet gearchiveerd of vergeten worden.
Downloaden: Chronicle Touch (€2,69, introductieprijs, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.1)

AG Lightning Touch iPhoneLightning Alert – Buienradar heeft in combinatie met haar Zweedse zustersite Väderradar.se een nieuwe iPhone-app uitgebracht die waarschuwt als er onweer in de buurt is. Lightning Alert laat niet alleen weerkaarten voor Nederland zien, maar biedt ze voor heel Europa. In de applicatie heb je een Europese buienradar, een Europese satelliet voor onweer en een aparte onweersvoorspellingkaart. De app kan je pushberichten versturen als er onweer dreigt in je omgeving.
Downloaden: Lightning Alert (€1,79, vanaf iOS 4.3)

AG POP Prototyping on Paper iPhonePOP – Prototyping on Paper – Nu kan iedereen iPhone-apps ontwerpen. Nee, serieus. Iedereen kan wat lijntjes op papier zetten die ergens in de buurt op een applicatie lijken. Met de nieuwe iPhone-app POP – Prototyping on Paper, ‘scan’ je de tekeningen in met de camera van de iPhone en kan je knoppen toevoegen aan de tekeningen om hem te laten werken als echte applicatie. Zo kan je de opzet van een iPhone-app neerzetten aan de hand van alleen schetsen.
Downloaden: POP – Prototyping on Paper (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

AG Bijbelverhalen voor jou iPhoneBijbelverhalen voor jou – In de aanloop naar kerst heeft uitgever Jongbloed bekende verhalen uit de bijbel gebundeld en verkoopt die in de nieuwe iPhone-app Bijbelverhalen voor jou. In de gratis te downloaden kinder-app kan je gratis het verhaal van Noach lezen of voorgelezen krijgen. De in totaal acht verhalen zijn ingesproken door Elly Zuiderveld, zangeres en een bekend gezicht in kinderprogramma’s van de EO. De losse verhalen met natuurlijk de geboorte van Jezus, kosten 89 cent per stuk.
Downloaden: Bijbelverhalen voor jou (gratis, universele app, vanaf iOS 4.0)

AG CaseOntwerp iPhone iPod touchCaseOntwerp – Een persoonlijke hoes maken voor de iPhone 5 kan moeilijker dan met de nieuwe iPhone-app CaseOntwerp. Je pakt een foto uit je fotoalbum of schiet er ter plekke een. Die wordt vervolgens meteen weergegeven op de achterkant van een iPhone 5. Je kan hem bewegen en vergroten of verkleinen voor een andere compositie, en vervolgens deel je hem op sociale netwerken of bestel je hem meteen voor 14,95 euro. Je kan de hoes afrekenen via je eigen bank of met PayPal.
Downloaden: CaseOntwerp (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 6.0)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.