Mophie 3-in-1 draadloos oplaadstation

Apple verkoopt nu AirPower-alternatief van Mophie

3-in-1 voor iPhone, AirPods en Watch

Geen AirPower, toch meerdere apparaten tegelijk opladen. Apple gaat de multi-device opladers van Mophie verkopen via de Apple Store. Blijkbaar is Apple over de tegenslag heen.

Afgelopen maart werd bekend dat Apple stopt met de AirPower, een draadloze oplaadmat waarmee je meerdere apparaten tegelijk kon opladen. Het idee was innovatief (het maakte niet uit waar je je iPhone neerlegde), maar de realisatie bleek onmogelijk. De AirPower zou te maken hebben gehad met oververhitting en andere technische problemen. Voor het eerst biedt Apple nu een alternatief aan via de eigen Apple Store: een Mophie draadloze 3-in-1-oplaadpad (€149) en een dubbel draadloos oplaadstation (€109). Beide oplaadmatten zijn al in de Apple Store te bestellen.


De draadloze 3-in-1-oplaadpad (€149) heeft twee Qi-oppervlakken. Beide werken op een vermogen van 7,5 Watt, maar helaas kun je er niet twee iPhones tegelijk mee opladen. De mat heeft namelijk een deukje, bedoeld voor AirPods. Mogelijk heeft dat te maken met de Apple Watch-lader aan de linkerkant, die te veel in de weg zou zitten bij het opladen van een tweede iPhone. 7,5 Watt is momenteel het maximum bij Apple. Mogelijk gaat dit in de nabije toekomst nog veranderen, omdat concurrenten al op 15 tot 20 Watt draadloos opladen.

Mophie 3-in-1 draadloos oplaadstation

De goedkopere oplossing is het dubbele draadloze oplaadstation (€109). Deze twee Qi-draadloze oplaadvlakken, die wél allebei geschikt zijn voor een iPhone, al kun je er ook je AirPods op leggen. Beide oppervlakken hebben een vermogen van 7,5 Watt. Er zit aan de achterkant ook een USB-A-poort waarmee je nog een ander apparaat zoals een Apple Watch of Android-toestel kunt opladen.

Mophie oplaadmat

De 3-in-1 oplader zul je wellicht op je nachtkastje gebruiken, terwijl de platte laadmat meer geschikt is voor op het bureau of de keukentafel. Beide Mophie-laders zijn verkrijgbaar in zwart met een glimmende afwerking. Wat verder opvalt is dat ze vrij dik zijn in vergelijking met de afbeeldingen die Apple van de AirPower heeft laten zien. Er is nog een ander verschil: bij de AirPower was er sprake van elkaar overlappende spoelen, zodat je je toestel willekeurig kon neerleggen op de mat. Bij Mophie ben je gebonden aan een vaste plek.

Mophie oplaadmat met Watch

Helemaal nieuw zijn dergelijke multi-device laders natuurlijk niet. Je vindt ze ook bij Belkin, Nomad, Anker en diverse no-name fabrikanten. Zelfs bij IKEA vind je al jarenlang oplaadmatten voor meerdere apparaten. Apple verkocht zelf al de Belkin Boost Up (€159), een draadloos oplaadstation voor twee apparaten, maar daarmee kun je maar één Qi-apparaat opladen, tegelijk met je Apple Watch. We schreven onlangs nog over de nieuwe Belkin-opladers. Of bekijk onze algemene round-up over draadloze opladers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.