Mogees: geluidssensor maakt van alle objecten een iPhone-instrument

De Mogees-sensor detecteert trillingen in ieder object en zet ze om naar muziekgeluiden in een bijbehorende iPhone-app.

Mogees muziek iPhoneJe iPhone kan op meerdere manieren worden ingezet met het bespelen van bestaande instrumenten, zoals bijvoorbeeld een gitaar. De makers van Mogees denken echter dat je met net zoveel moeite een totaal ander instrument kunt maken. Dat doe je door de Mogees op een object te plakken en de kabel in je iPhone te steken. Hierdoor veranderen de spaken van een fietswiel opeens in een harp en een muur in een drumstel.

De Mogees detecteert de trillingen die ontstaan zodra je een object aanraakt. Deze trillingen worden vervolgens omgezet naar geluiden door een bijbehorende iOS-app, zodat je een instrument hoort als je een willekeurig object ‘bespeelt’. Afhankelijk van de afkomst en afstand van een trilling hoor je een ander geluid.

Mogees iPhone instructies

Het is nog even de vraag met hoeveel precisie je een muzieknummer kunt maken in combinatie met de Mogees. In een video laten de makers zien wat je met het apparaat kunt doen om een eigen nummer samen te stellen, maar het resultaat is op sommige punten ietwat chaotisch. De kleine muziekmaker wordt dan ook niet neergezet als professioneel instrument. De bedenkers hebben het op Kickstarter vooral over de creatieve inbreng van Mogees: het moet met dit accessoire voor iedereen mogelijk zijn om zich te uiten, ongeacht technische of muzikale vaardigheden.

De bedenker van Mogees laat zijn accessoire al jarenlang zien op verschillende technologiebeurzen, maar is nu dan toch eindelijk naar Kickstarter gestapt om het apparaat in de winkels te krijgen. Een donatie van 40 pond (49 euro) verzekert je van de originele muziekspeler. Een pro-versie vereist een donatie van minstens 72 pond (87 euro). Verder gelden de gebruikelijke regels op Kickstarter: de maker moet binnen een maand zijn streefbedrag binnenhalen, in dit geval 50.000 pond. Lukt dit niet, dan wordt er geen geld afgeschreven maar wordt het betreffende product ook niet gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2014, 8:55
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen kickstarter, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.