Mobiel zoeken met Google krijgt opknapbeurt

Google Zoeken via de mobiele website levert vanaf nu fraaiere resultaten op. Je kunt het weerbericht, aandelenkoersen, conversie-omrekening en meer opzoeken en krijgt dan extra functionaliteit, zoals een calculator.

google weerDe mobiele zoekpagina’s van Google leveren vanaf vandaag mooiere resultatenpagina’s. Het gaat om specifieke zoekopdrachten, bijvoorbeeld het opzoeken van het weerbericht, het uitvoeren van een berekening, het opvragen van een aandelenkoers, het omrekenen van eenheden of het opzoeken van vluchtinformatie. Er wordt gebruik gemaakt van templates met een aparte opmaak. Zo krijg je bij het maken van een berekening een calculator te zien. Zoek je een aandelenkoers op, dan verschijnt er een grafiek waarmee je het koersverloop over 1 dag, 5 dagen, 1 maand, 6 maanden en een langere termijn kunt bekijken, inclusief openingskoers en de hoogste en laagste koers. Wil je eenheden omrekenen, bijvoorbeeld van aantal feet naar meters, dan verschijnt er een omrekenhulpje. Daarin kun je behalve lengte ook gewicht en andere conversies kiezen.

Bij het opzoeken van vluchten zie je de eerstvolgende vluchten vanaf je huidige locatie en vanaf allerlei andere locaties. Tik je erop, dan zie je bijvoorbeeld dat er éénmaal per dag een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar San Francisco is, uitgevoerd door KLM en met een vliegduur van 11 uur.

Dergelijke info is ook via de desktopbrowser wel te raadplegen. In de Google Search-app krijg je de extra informatie ook te zien. Die app krijgt binnenkort een update, waarbij het ook mogelijk wordt om Google Now-achtige zoekopdrachten met je stem te geven. Die functie heeft ook wel wat overeenkomsten met Siri, omdat de stemherkenning de opdrachten ook interpreteert. Google heeft al een update van de Google Search-app ingediend en verwacht dat deze binnen een paar dagen beschikbaar komt in de App Store.

De hierboven genoemde zoekfuncties zijn echter gewoon in de Safari-browser te bewonderen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2012, 16:30
Categorie Apple
Onderwerpen google, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.