‘Nieuwe iPhone-achterkant ideaal voor antennes en ontvangers’

De volgende iPhone zou antennes wel eens in achterkant kunnen verwerken. De glazen onder- en bovenkant zou eenvoudig draadloze signalen doorlaten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Unibody iPhone ontvangersEr duiken de laatste tijd steeds meer foto’s op van mogelijke onderdelen voor de nieuwe iPhone, waarbij we geregeld een nieuwe, tweekleurige achterkant te zien kregen. Apple zou waarschijnlijk niet alleen voor het ontwerp gekozen hebben omdat ze hem er mooi vinden uitzien: industrieel ontwerper Don Lehman denkt dat de casing namelijk ook ontzettend functioneel zal zijn. Door de gekleurde onder- en bovenkant van glas te maken, zouden dit ideale plekken zijn voor alle antennes en ontvangers die in de iPhone zitten.

Het materiaal van de gekleurde onderdelen zou het makkelijker maken voor een draadloos signaal om de iPhone te verlaten of te bereiken. De iPhone 4S zou op het moment alleen het bovenste en onderste gedeelte van de antenneband gebruiken voor bepaalde draadloze signalen. Door deze ontvangers achter het glas van de meerkleurige nieuwe iPhone te verwerken, zouden de ontvangers wederom aan de binnenkant zitten. Het glas dat de onder- en bovenkant afdekt zorgt ervoor dat draadloze signalen er makkelijk doorheen kunnen.

Lehman’s artikel is interessant om te lezen als je afvraagt waarom Apple precies voor dit ontwerp zou kiezen. Zo vraagt de ontwerper zich hardop af of het aluminium middenstuk donkerder is gekleurd, omdat het anders meer zou opvallen dat de boven- en onderkant een ander materiaal gebruiken.

Hoewel de achterkant al meermaals is opgedoken, is het natuurlijk nog de vraag of Apple deze echt gaat gebruiken. Dit weten we pas wanneer de volgende iPhone is aangekondigd. Geruchten wijzen op een mogelijk aankondigingsevenement op 12 september 2012.

Via Cult of Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2012, 23:27
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ontwerp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.