Microsoft’s Steve Ballmer niet blij met verkoopcijfers iPad

Microsoft-topman Steve Ballmer is niet blij met de verkoopcijfers van de iPad en wil zo snel mogelijk op Windows-gebaseerde tablets op de markt gaan brengen om de concurrentie met Apple aan te gaan.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Steve BallmerMicrosoft-topman Steve Ballmer is op z’n zachtst gezegd niet blij met het aantal iPads dat Apple tot nu toe heeft verkocht. Dat zei hij donderdag tijdens een bijeenkomst voor analisten op het Microsoft-hoofdkwartier in Redmond. De topman sprak daar over de ambitieuze plannen die het bedrijf heeft met door Windows aangedreven tabletcomputers en smartphones die de concurrentie met Apple en Google aan moeten gaan.

Microsoft is niet blij met de meer dan 3 miljoen iPads die Apple sinds april dit jaar heeft verkocht. Het bedrijf werkt daarom nauw samen met fabrikanten als Acer, Dell, Toshiba en anderen om tablet- of ‘slate’-apparaten op de markt te brengen die draaien op het Windows-besturingssysteem. “We komen met grof geschut”, zo zei de Microsoft-topman gisteren. “We gaan ongelofelijk veel verkopen; we gaan de markt op z’n kop zetten”, aldus de optimistische Ballmer.

Ballmer liet weten dat het op de markt brengen van de tablets de voornaamste prioriteit van het bedrijf is. Microsoft zal ook wel moeten, want de iPad verkocht afgelopen kwartaal bijna even goed als de Mac. En dat terwijl Apple ook nog eens de meeste Macs ooit wist te verkopen. De verwachting was dat Microsoft, evenals Apple, in zee zou gaan met chipfabrikant ARM, maar die geruchten ontkrachtte de topman gisteren: de tablets gaan draaien op chips van Intel.

Een nieuwe serie chips van Intel, die begin volgend jaar uitkomt, gaat de tabletmarkt volgens Ballmer volgend jaar een extra duw in de rug geven. Ballmer erkende ook dat Microsoft voet aan de grond verloren heeft in de telecomsector, maar de introductie van nieuwe telefoons die zijn voorzien van Windows Phone 7 (de opvolger van Windows Mobile), moet daar verandering in gaan brengen. Hoewel er nog geen officiële data bekend zijn gemaakt, zullen de toestellen volgens het bedrijf in de herfst verkrijgbaar zijn. Microsoft is van plan om zowel de tablets als de nieuwe telefoons “aggressief” aan de man te gaan brengen.

Bron: Reuters

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:32
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple, ipad, iPhone, microsoft, smartphone, steve ballmer, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.